Brukar inte lira – nu ska blivande makarna tävla

Nytt format och mastig mixedtävling. Då slår paret Johanna Krantz och Robert Svensson sina påsar ihop även på tävlingsbanan. "Jag har inte så stora förhoppningar", säger Johanna och skrattar högt.

De blivande äkta makarna Robert Svensson och Johanna Krantz laddar för helgens padelturnering där de ska spela mixed tillsammans.

De blivande äkta makarna Robert Svensson och Johanna Krantz laddar för helgens padelturnering där de ska spela mixed tillsammans.

Foto: Torbjörn Allvin

Padel2022-05-13 18:00

Padelsporten har tagit många med storm. Så också med Johanna Krantz. Hon har mer eller mindre blivit knockad av den numera så populära idrotten, som samlar så många människor i olika åldrar, kvinnor och män.

Vad är det då som lockar henne och vad är det som är så roligt?

– Jag gillar att träffa nya människor och det gör jag med padel. Sen är det ett tävlingsmoment som jag tycker om. Och jag har märkt att jag är mycket mer tävlingsinriktad än vad jag trodde. Man kan bli förbaskad och lite irriterad om det inte går som jag har tänkt och vill.

Padel har närmast växt explosionsartat. Kommer det här bara fortsätta, tror du?

– Det verkar ju så. Många har blivit väldigt bitna av sporten och min känsla är att det kommer nya hela tiden som provar och blir fast.

I helgen väntar en mixedturnering, som hon ska spela tillsammans med sin blivande make, Robert Svensson.

Hur blir det?

– Det vet jag inte riktigt. Vi spelar inte ihop så ofta, trots att jag älskar att spela mixed. Vi kommer säkert bli osams, haha. Jag har märkt att det lätt blir lite extra gnabb när par spelar tillsammans.

Johanna Krantz berättar att hon normalt spelar tre-fyra gånger i veckan, beroende på hur det känns.

– Häromveckan var jag faktiskt lite trött på det. Kanske att det hade blivit för mycket, men nu finns suget där igen.

Närmast väntar alltså mixedtävlingen. En tävling som är utmanande, på flera sätt än att bara spela med sin blivande man...

– Ja, det blir många matcher samma dag och det håller på nästa hela dagen.

Arrangören Mathias Westerling förtydligar:

– Vi är sex par, där alla spelar mot alla i en enkelserie. Varje match spelas en timme. Vi tycker det är ett spännande format och generellt är det inte så många mixedtävlingar i området. Själv tycker det är fantastiskt roligt och ofta spelar jag med min dotter Esther, vilket jag gör nu också.

Johanna lyfter i sammanhanget fram Westerlings som favoriter – och dissar samtidigt sitt egets lag chanser:

– Jag har inte så stora förhoppningar, säger hon och beskriver sig själv i korta ordalag med noll teknik, stekpanneslag och hyfsad bollkänsla.

Deltagande lag: Mathias och Esther Westerling, Jimmy och Caroline Phalén, Erika Carlsson Klingstedt och Christian Olivestam, Robert Svensson och Johanna Krantz, Kjell Nestor och Ida Trawschenko och Jonas och Johanna Rotebäck.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!