Initiativet gav nästan 10 000 kronor till Ukraina

Drygt 9000 kronor. Så mycket samlade PadelFour in till de drabbade i Ukraina i lördags. "Ingen kan göra allt men alla kan göra något", säger Mathias Westerling.

Alva Samuelsson och Ester Westerlings utmaning mot Linda Carlsson och Frida Sethsson gav 2 200 kronor till Ukraina.

Alva Samuelsson och Ester Westerlings utmaning mot Linda Carlsson och Frida Sethsson gav 2 200 kronor till Ukraina.

Foto: Magnus Strömsten

Padel2022-03-14 21:30

PadelFour i Vimmerby valde att skänka alla intäkter från lördagens aktiviteter i hallen till Unicefs arbete för drabbade barn och familjer i Ukraina. Alla lördagens övriga bokningar och all försäljning av fika gick också till samma ändamål.

Totalsumman landade på 9130 kronor.

– Vi är jättenöjda med dagen. Det var padel, fika och en del publik i hallen, vilket var roligt. Vi har bara fått positiv respons på det här, säger PadelFours Mathias Westerling.

undefined
Niclas Samuelsson och Mathias Westerling.

Han hoppas att fler hakar på och hjälper de drabbade i Ukraina.

– Fler behöver göra likadant. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Sen finns det många som också hjälper till och man läser om det i tidningen nästan varje dag, där folk engagerar sig. Det är jättebra.

Det spelades två så kallade utmaningar under dagen. Matchen mellan damerna blev så pass jämn och spännande att de bara hann spela två set. Alla spelare var nöjda med oavgjort och att man fick ihop en bra slant till insamlingen. Herrmatchen gick snabbare och där spelade man även ett fjärde set.

undefined
Frida Sethsson och Linda Carlsson.

Utmaningarna i matcherna för Ukraina slutade så här:

Ester Westerling och Alva Samuelsson mot Frida Sethsson och Linda Carlsson: 6–7, 7–5 och totalt 2 200 kronor till Ukraina.

Mathias Westerling och Niclas Samuelsson mot Robert Danielsson och Peter Tengvall 6–3, 6–3, 6–0, 6–3 och totalt 1 900 kronor till Ukraina.

undefined
Robert Danielsson och Peter Tengvall.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!