En heldag med padel till förmån för Ukraina

Alla intäkter från Padelfours aktiviteter på lördagen kommer att gå till att stötta barn och familjer i Ukraina. Bland annat spelas en utmaning mellan några av traktens bästa damspelare.

Ester Westerling och Alva Samuelsson utmanas när Padelfour genomför en dag där alla intäkter går till att stötta Ukraina.

Ester Westerling och Alva Samuelsson utmanas när Padelfour genomför en dag där alla intäkter går till att stötta Ukraina.

Foto: Privat

Padel2022-03-11 19:00

På lördagen skänker Padelfour alla bokningsintäkter till UNICEF och deras stödinsatser för barn och familjer i Ukraina. En del av dagen är en utmaning där Ester Westerling och Alva Samuelsson ställs mot Frida Sethsson och Linda Carlsson.

– Vi brukar spela jämna och spännande matcher med många roliga och långa bollar. Vem som vinner brukar bero på dagsformen. Nu blir det en speciell match eftersom Padelfour skänker 500 kronor plus ytterligare 100 kronor för varje gem som Frida och Linda tar. Så skulle vi förlora så gör vi det ändå för en god sak, säger Ester Westerling.

Vad gillar du med padel som sport?

– Den är en bra mix av andra sporter som jag har utövat. Särskilt tennis och pingis som man får mycket gratis av när det gäller tekniken med slagen. Sedan gillar jag att det är en lagsport, men samtidigt är man inte så många så det gäller att man presterar själv hela tiden.

Helgens match blir en nyttig genomkörare för Alva och Ester som ska spela en turnering i Norrköping nästa helg.

– Det ska bli kul att prova på att möta lite annat motstånd än vad vi är vana vid. Turneringen avgörs med gruppspel ena dagen och så blir det slutspel dagen efter om vi går vidare, säger Ester som uppskattar den sociala biten med padel.

– Genom att delta i seriespel och turneringar lär man känna mycket nytt folk. Sedan är det kul att spela mixedmatcher också. Det är utvecklande för spelet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!