Lind och Frilund gick hela vägen: "Höll för trycket"

Överst på pallen. En efterlängtad framgång för Hultsfredsspelarna Stefan Lind och Kim Frilund. "Det var skönt. Vi har haft många snöpliga finalförluster tidigare", sa Lind efter duons seger i helgens deltävling av Drop Padel Tour i Kalmar.

Stefan Lind och Kim Frilund tog hem A-klassen på helgens deltävling av Drop Padel Tour i Kalmar.

Stefan Lind och Kim Frilund tog hem A-klassen på helgens deltävling av Drop Padel Tour i Kalmar.

Foto: Privat

Padel2024-02-19 11:30

Många lokala spelare tog chansen att åka till Kalmar i lördags där Jonas Fors från Vimmerby arrangerade den andra deltävlingen på Drop Padel Tour. 44 lag ställde upp totalt i sex olika klasser. Två lokala par gick långt, men bara ett hela vägen.

Stefan Lind och Kim Frilund var revanschsugna efter att ha fått ge sig i semifinal i den första deltävlingen för ett par veckor sedan.

– Vi var lite av favoriter på förhand. Förra gången spelade vi i Östergötland och där var motståndet vassare överlag, sa Lind.

I gruppspelet var duon omutliga och tappade bara tre gem på tre matcher. Samma visa blev det i kvartsfinalen. 6–0, 6–1 innebär enkelt avancemang.

– Sedan blev det betydligt tuffare i semifinalen. Vi mötte ett par från Växjö där den ena spelaren hade stenhårda smashar. Vi följdes åt fram till 5–5 i första innan vi lyckades bryta och vinna med 7–5. Sedan tog vi hem andra med 6–3.

Finalen bjöd inte på lika stor dramatik utan mer av taktik.

– Vi mötte ett par från Kalmar där spelarna var ganska ojämna. Vi spelade cyniskt och vann med 6–3, 6–1.

Vad är er styrka som par?

– Vi kompletterar varandra bra. Jag bygger upp spelet och är ganska bollsäker. Sedan går Kim in med de avgörande slagen. 

Det enda andra lokala paret som tog sig till final var Jonas och Ludvig Lindblad från Hultsfred. De kom till slut tvåa i Herr C.

– Ludvig är bara 14 år och gjorde sin första turnering och spelade väldigt bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!