Startar småländsk padeltour: "Sjukt bra respons"

Ett brinnande intresse för padel har fått Jonas Fors från Vimmerby att dra igång en egen padeltour. "Jag har fått sjukt bra respons", säger han inför den första deltävlingen som spelas i Vimmerby och Hultsfred i helgen.

Jonas Fors, t.h, har startat en padeltour för amatörspelare med flera deltävlingar runt om i Småland under året. Den första avgörs i Vimmerby och Hultsfred till helgen.

Jonas Fors, t.h, har startat en padeltour för amatörspelare med flera deltävlingar runt om i Småland under året. Den första avgörs i Vimmerby och Hultsfred till helgen.

Foto: Magnus Strömsten

Padel2023-01-31 16:00

Drop Padel Tour är benämningen på konceptet där fem olika deltävlingar ska avgöras på orter runt om i Småland under året.

– Jag vill testa att arrangera en padeltour för amatörspelare. Responsen har varit sjukt bra från både spelare och hallägare. Till den första deltävlingen som spelas i Hultsfred och Vimmerby på lördag och söndag blir det ett spännande startfält. De bästa spelarna i trakten får chansen att utmana nya spelare från orter som Kalmar, Tranås och Eksjö. Det tror jag lockar lite extra för folk.

Varför gör du den här satsningen?

– Jag har själv en lång bakgrund som fotbollsspelare, men har snöat in på padel helt och hållet på senare år. Nu försöker jag få in lite av fotbollstänket i padeln genom att skapa tävlingarna, säger Fors som tror att det är rätt väg att gå för padeln som sport.

– Visst pratas det mycket om padeldöden, men jag känner att det mer handlar om att det finns lite för många hallar och banor på vissa orter. Jag upplever ändå att intresset för att spela och tävla är stort bland många. Det visade sig också när jag fick in 32 anmälda lag till den första tävlingen i helgen.

Upplägget i den första deltävlingen är att åtta lag deltar i A- och B-klass för såväl damer som herrar. Gruppspelsmatcherna spelas över 25 minuter. Alla lag går till slutspel där kvarts- och semifinaler avgörs över 30 minuter. 

– Gruppspelet avgörs både på Padelfour i Vimmerby och på Hultsfred Padel. Slutspelet spelas i Hultsfred på lördag kväll. Finalerna avgörs på söndagen och där är det bäst av tre set som gäller.

Ytterligare fyra deltävlingar är inplanerade senare under året på orterna Kalmar, Oskarshamn, Växjö och Tranås.

– Spelarna samlar rankingpoäng i deltävlingarna. De bästa kvalar sedan in till en final som avgörs i slutet av året. Det kan bli riktigt vassa startfält då.

undefined
Ester Westerling är en av spelarna i den första deltävlingen på Drop Padel Tour.

Bland de lokala hoppen i den första deltävlingen återfinns bland andra Stefan Lind/Johan Nilsson, Johan Klavins/Kim Frilund och Mathias Westerling/Niclas Samuelsson i herrklassen. Mirja von Schantz/Madeleine Carlsson, Ester Westerling/Terese Anemyr och Mirell von Schantz deltar i damernas A-klass.

– Det ska bli kul att göra det här första året och se hur det landar. Tanken är att utveckla det i framtiden och få igång ungdomsklasser också, säger Jonas Fors.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!