Phalén och Carlsson i topp i padelturnering

I helgen avgjordes finalspelet i Boston Weekend WPT Americano på Padelfour i Vimmerby. Caroline Phalén och Johan "JC" Carlsson var starkast i A-klasserna.

Finalisterna i fyra av klasserna av Boston Weekend WPT som avgjordes på Padelfour i helgen.

Padel2022-04-12 12:02

Turneringen pågick under tre helger. Efter kvalspelet gick de fyra främsta i varje klass (totalt fem) till final. Upplägget där var att alla mötte alla i sin respektive klass. Varje match spelades över 13 games.

I damernas A-klass visade Caroline Phalén sin styrka och nådde 25 game totalt. Madeleine Carlsson kom tvåa på 21 game. Nina Hjelmland kom trea på 17 och Gittan Kägo var fyra på 14.

– Madeleine och jag vann den första matchen ganska klart så det stod mellan oss. Jag lyckades vinna till slut även om det var jämnt hela vägen, säger Caroline Phalén.

I D-klassen för damer vann Emilia Kant på 24 poäng före Natalie Larsson på 20. Johanna Rotebäck, 19, och Rattikan Chaiphinit, 16 kom trea och fyra.

Turneringens högsta poäng nådde Johan "JC" Carlsson när han tog hem herrarnas A-klass på 28 game. Johan Hermansson Liström följde på 20 och Stefan Lind var trea på 18. Johan Klavins kom fyra på 12.

– Det kändes riktigt bra. Jag spelade verkligen på topp, sa Johan "JC" Carlsson.

I B-klassen blev det desto jämnare. Jens Carlsson och Henrik Pettersson hamnade båda på 22 poäng. Efter ett skiljegame blev det Carlsson som tog hem titeln. Jimi Thörn kom trea på 18 och Simon Henriksson fyra på 16 poäng.

I C-klassen var Lucas Glennfalk den klara segraren på 26 game. Patrik Johansson, 20, Anders Carlsson 18 och Robert Kaller 14 placerade sig därefter.