Här är kompisarna som älskar padel

Padelsporten växer så det knakar. På bilden ser ni två killar som spelar flera gånger i veckan. "Det är otroligt roligt", säger Jens Virtanen och Belmin Begovic.

Jens Virtanen och Belmin Begovic från Storebro har spenderat mycket tid i padelhallen det senaste året.

Jens Virtanen och Belmin Begovic från Storebro har spenderat mycket tid i padelhallen det senaste året.

Foto: Haris Dreco

Padel2020-11-05 21:05

21-åringarna från Storebro är två välbekanta ansikten i padelhallen i Vimmerby. De började spela förra sommaren – och fastnade direkt.

– De senaste månaderna har intresset trappats upp ytterligare. Dessvärre är det svårt att få tag på tider. Det är kruxet. Annars kanske vi hade spelat ännu mer. Det är bra att det byggs nya hallar i trakten, säger Jens Virtanen.

Varför gillar du padel?

– Det är en enkel sport som passar alla. Även om det är nivåskillnad på spelarna kan det bli roliga matcher med långa och bra bolldueller. Tidigare har jag spelat fotboll och innebandy, men nu är det nästan bara padel som gäller.

Jens Virtanen och Belmin Begovic tar den nya sporten på allvar. De studerar Youtube-klipp för att bli ännu bättre och har anlitat Mathias Westerling som personlig tränare.

– "Matte" har kommit med en del värdefulla tips. Bland annat behöver vi följa varandra i sidled på ett bättre sätt, säger Virtanen.

Begovic tillägger:

– Det ska vara som ett gummiband mellan oss. Om den ena spelaren går höger måste den andre följa efter. 

PadelFour, som driver padelhallen i Vimmerby, har ett ligaspel med fem olika divisioner. Virtanen/Begovic har inlett division 3-spelet med två raka segrar.

– Ja, det har börjat bra. På sikt vore det roligt att gå upp i Elitserien, men det är väldigt tuff konkurrens. Det är många duktiga spelare i de högsta divisionerna.

I regel spelar kompisarna från Storebro alltid tillsammans. Men i helgen får de sära på sig – då det är en individuell tävling i Vimmerby. Totalt är det 13 olika grupper med cirka 100 spelare.

På lördag kväll deltar både Jens Virtanen och Belmin Begovic i B-klassen.

– Det ser intressant ut på förhand. Det blir nog en jämn grupp med många roliga matcher.

Om man spelar ofta är padel en ganska dyr sport. Hur tänker ni kring det?

– Det blir väl omkring 2 000 kronor i månaden för min del, bara på speltiden. Men det är ingenting som stör mig. Jag prioriterar padeln, istället för att bränna två tusen på krogen en kväll, säger Virtanen.

– Helst vill jag inte räkna ihop totalsumman, haha. Det blir en del i månaden. Om det är värt det? Absolut, säger Begovic.

Just den här kvällen, när vi besöker padelhallen, har duon en träningsmatch mot Filip Stenberg och Peter Åhlander. Det blev ett bra genrep inför helgens turnering. 

"Det ska vara som ett gummiband mellan oss. Om den ena spelaren går höger måste den andre följa efter", säger Belmin Begovic.
"Det ska vara som ett gummiband mellan oss. Om den ena spelaren går höger måste den andre följa efter", säger Belmin Begovic.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!