Hultsfredslaget bäst i mellersta Småland: "Avgjorde i tre raka"

När finalen av Hallkampen i padel avgjordes i Vetlanda i lördags tog Nordic Wellness Hultsfreds lag hem segern. "Vi avgjorde i tre raka i finalen", sa Stefan Lind som var en av spelarna i laget.

Nordic Wellness Hultsfreds lag som tog hem hallkampen i padel.

Nordic Wellness Hultsfreds lag som tog hem hallkampen i padel.

Foto: Privat

Padel2024-06-30 15:00

I Hallkampen har fyra lag från mellersta Småland gjort upp med matcher i såväl Hultsfred, Nässjö, Eksjö och Vetlanda. Finalen spelades i Vetlanda i lördags och där vann Hultsfredslaget sin semifinal mot Eksjö med 5–0 i matcher.

Vetlanda besegrade i sin semifinal Nässjö, men den var jämnare och slutade 3–2.

– I finalen började Robin Felix och Caspian Eriksson från Nordic Wellness i Tranås med att slå Vetlandas Johan "JC" Carlsson och hans partner i två raka. Sedan vann Emma Karlsson och Ester Westerling sin match säkert. Jag och Kim Frilund fick chansen att avgöra i den tredje matchen. Vi förlorade första set med 6-4, men vann andra med 6-2 och Supertiebreak med 10-6, sa Stefan Lind.

I och med att finalsegern redan var säkrad så behövde inte Hultsfreds övriga par Magnus Pihl och Jonas Lindblad samt Caroline Phalén, och Madeleine Carlsson spela sina matcher.

– Det är roligt att spela sådana här matcher. Många av våra spelare har utövat andra lagidrotter och på det här viset så får man fram en lagkänsla och spelar för varandra, säger Lind som hoppas på en fortsättning och utveckling av konceptet.

– Vi har redan pratat att köra en ny turnering och kanske utöka med spelare från flera klasser. Det skulle gå att få ihop lag med spelare från B- och C-klass också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!