Ingen padelpremiär den här veckan: "Avvaktar"

Tanken var att nya Padel 34:an skulle öppna den här veckan. Så blir det inte. "Vi har tagit en paus då vi inväntar besked från kommunen", säger Jonas Hämäläinen.

Planen var att nya Padel 34:an i Storebro skulle stå klar den här veckan. Så blir det inte.

Planen var att nya Padel 34:an i Storebro skulle stå klar den här veckan. Så blir det inte.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Padel2020-12-07 16:36

Intresset är på topp. Behovet är stort. 

Padelsporten bara växer och växer. Både i landet i övrigt – och i trakten. Dagens två padelbanor i Vimmerby kommun täcker inte efterfrågan på långa vägar. Jonas Hämäläinen och Mats Mårtensson insåg det här tidigt och efter långt sökande efter lämpliga lokaler, hittade de vad de sökte. I Storebro. 

Sedan gick det snabbt. Så här sa Jonas Hämäläinen till Vimmerby Tidning i slutet av oktober månad: 

– Om allt går som det ska kommer banorna och fungerande bokningssystem vara på plats senast vecka 50 enligt vår plan. Det som kan dra ut på tiden är att få till toalett och två omklädningsrum.

Så bli det inte. Banorna som var tänkta att stå klara vid nedre bruket, är inte på plats. 

Här är förklaringen:

– Allt gick planenligt till för några veckor sedan, men nu har vi pausat. Anledningen är att vi inväntar besked från kommunen efter att vi upplyst dem om att vi förändrar verksamheten i lokalerna. Det handlar om en bygglovsansökan. 

Hämäläinen hoppas på ett snabbt besked, helst redan den här veckan, så att de kan gå vidare med sitt padelprojekt och de två nya banorna i Storebro. 

– Det är många som hört av sig och undrat och frågat när det premiärdags och det förstås jättekul att de visar intresse. 

Företagsnamnet Padel 34:an anspelar för övrigt på verksamhetens geografiska placering vid riksväg 34.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!