Tre lokala par till final: "Hög klass"

Tre lokala par tog sig till final när en deltävling på Drop Padel Tour avgjordes i Växjö i helgen. Inget av dem lyckades dock gå hela vägen och vinna.

Ester Westerling, Emma Karlsson, Stefan Lind, Johan Nilsson, Jens Virtanen och Belmin Begovic gick alla till final när Drop Padel Tour avgjordes i Växjö i helgen.

Ester Westerling, Emma Karlsson, Stefan Lind, Johan Nilsson, Jens Virtanen och Belmin Begovic gick alla till final när Drop Padel Tour avgjordes i Växjö i helgen.

Foto: Privat

Padel2023-09-04 19:00

Jonas Fors från Vimmerby ligger bakom satsningen på en småländsk padeltour. I helgen avgjordes fyra klasser på JS Padel i Växjö och flera spelare från Vimmerby och Hultsfred höll sig väl framme.

– Totalt sett höll den här turneringen den högsta nivån. Det var många vassa spelare med och de bjöd på jämna och spännande matcher, sa Jonas Fors.

I herrarnas A-klass nådde Stefan Lind och Johan Nilsson längst av de lokala deltagarna. De tog sig till slutspel och hade där en riktigt tuff drabbning i semifinalen som de lyckades gå segrande ur.

– De mötte ett par som är tennisspelare på elitnivå till vardags. Att de lyckades slå dem var riktigt starkt. Sedan tog det stopp i finalen där vinsten gick till Taib Sisic och Samuel Collskog. De hade väldigt fint teknik och var för snabba för Johan och "Steffe".

I damernas A-klass var två lokala par framme i semifinal. Caroline Phalén och Madeleine Carlsson föll mot Jonna Bergman och Hanna Karlsson, som sedermera vann mot Ester Westerling och Emma Karlsson i finalen.

– Ester och Emma gjorde det bra och vann första set i finalen, men motståndarna var starkare sen. 

I herrarnas B-klass gick flera lokala spelare långt. I den ena semifinalen gjorde två lokala par upp. Jens Virtanen och Belmin Begovic besegrade där Anders Gustavsson och Henrik Pettersson. Peter Tengvall och Jonas Rotebäck gick också till semifinal, men slogs ut av blivande segrarna Mattias Olsson och Viktor Eriksson som alltså slog Virtanen/Begovic i finalen med klara siffror.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!