Stort intresse för seriespelet i Hultsfred: "Smällt på"

Intresset för padel är inte alls lika stort som det var under pandemin. I Hultsfred märker man dock inte av det, åtminstone inte när det kommer till seriespelet. "Nej, vi har 52 lag med och det är imponerande", säger JMC Padels Madeleine Carlsson.

Madeleine Carlsson från JMC Padel är glad över det stora intresset som finns för seriespelet i Hultsfred.

Madeleine Carlsson från JMC Padel är glad över det stora intresset som finns för seriespelet i Hultsfred.

Foto: Arkiv

Padel2022-10-10 17:00

Först kom padelboomen – sen började det pratas om padeldöden. Antalet padelbanor mer än fördubblades under pandemin enligt Svenska Padelförbundet.

Nu är det en annan verklighet. Flera hallar i landet har tvingats stänga under de senaste månaderna och stora aktörer på marknaden har fått problem. 

Men intresset verkar leva kvar i Hultsfred. Där har nämligen seriespelet fått ett rejält uppsving under hösten. 

– Visst är det en stor skillnad nu jämfört med under pandemin om man tittar rent generellt. Då hade folk inte så jättemycket att göra och drog sig till padeln. Men vi har faktiskt inte märkt av tappet så mycket och intresset för våra turneringar är fortsatt stort, säger Madeleine Carlsson från JMC Padel, som driver Hultsfred Padel.

Hon berättar att man har 52 lag med i höstens seriespel i Hultsfred. De är fördelade på sex herrgrupper och fyra damgrupper.

– Det är väldigt imponerande. Det har verkligen smällt på, säger Madeleine Carlsson.

Varför tror du att intresset för seriespel i Hultsfred är så stort?

– Till att börja med så spelas det i den bästa hallen runt om vår trakt, om man får vara så kaxig, haha. Det är en väldigt populär hall med glas, bra belysning och så. Sen tror jag att det har varit en fördel att man nu får välja sina tider lite som man vill. Så har det inte riktigt varit tidigare. Det är väldigt svårt att få ihop det annars, när så pass många är med och spelar. Givetvis hoppas man även att spelarna tycker att vi som arrangörer har varit duktiga.

En annan krydda som kan ha bidragit är att det under hösten spelas dubbelmöten.

– Ja, det var något vi fick till oss, att många gärna ville ha dubbelmöten. Så nu är det fixat.

Grupperna är nivåanpassade – men att försöka få till jämna grupper kan vara en utmaning.

– Det viktigaste är att grupperna ska vara så jämna som möjligt. Det är svårt då alla vi tre (Madeleine, Jens och Johan Carlsson) spelar lite högre och inte har så bra koll på den lägre nivån. Det kan hända att några hamnar lite fel, men förhoppningsvis ordnar sånt upp sig, menar Madeleine Carlsson.

Seriespelet avslutas några dagar innan jul.

– Vi kommer ha ett kvalspel för samtliga på en gemensam dag, där vi har lite mingel och delar ut priser.

Jennie Konradsson under en tävling i Hultsfred tidigare i år.
Jennie Konradsson under en tävling i Hultsfred tidigare i år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!