Premiär för publikvänlig padelturnering

JMC Davis Cup kallas turneringen som avgörs på Videslätts Padel i helgen. "Det kändes självklart att prova det här upplägget i och med att anläggningen har både singel- och dubbelbana", säger Johan "JC" Carlsson som är en av arrangörerna.

Singelspelet kommer avgöra mycket i helgens JMC Davis Cup på Videslätts Padel.

Singelspelet kommer avgöra mycket i helgens JMC Davis Cup på Videslätts Padel.

Foto: Magnus Strömsten

Padel2022-05-19 18:00

Det duggar tätt mellan padelturneringar av alla de slag i trakten. På fredag och lördag provas en ny variant på Videslätts Padel. Upplägget är hämtat från tennisens klassiska Davis Cup med både singel- och dubbelmatcher.

– Skillnaden är att vi kör tvåmannalag och de spelar bara en dubbel och en singel totalt. Fyra lag deltar i varje grupp så totalt blir det minst tre matcher för varje lag. Varje spelare i laget måste spela minst en singelmatch. Varje match pågår i 20 minuter och det är antalet vunna gem som räknas, säger Johan "JC" Carlsson som ser singelmomentet som den stora utmaningen.

– Jag har bara spelat singel en gång själv och det är mycket svårare. Du måste vara fokuserad hela tiden och gå på alla bollar när du inte har en partner. 

Totalt avgörs sex klasser, fyra för herrar och två för damer. 

– Ska man tippa vinnare i A-klasserna får det bli Stefan Lind och Johan Nilsson. Sedan tror jag Caroline Phalén och Esther Westerling har bra chans. Men det är ovisst tack vare singelmatcherna.

Vanligtvis brukar alla matcher i samma klass spelas i sträck. Nu har man valt ett annat upplägg.

– Vi vill göra ett mer publikt evenemang av det så därför ligger matcherna utspridda över fredag och lördag för att få folk kvar på området i större utsträckning. 

Finalerna avgörs på lördag eftermiddag och kväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!