Padelfest inledde det nya sportåret – de vann JMC Open

Nytt år. Ny padelturnering. JMC Open rivstartade det lokala sportåret och många padelälskare var i farten i Vimmerby under söndagen.

Efter ett jämnt första set kunde Madeleine Carlsson (trea från vänster) i par med Frida Sethsson (längst till höger i bild) vinna damklassen mot Nina Hjelmland och Mirelle von Schantz.

Efter ett jämnt första set kunde Madeleine Carlsson (trea från vänster) i par med Frida Sethsson (längst till höger i bild) vinna damklassen mot Nina Hjelmland och Mirelle von Schantz.

Foto: Torbjörn Allvin

Padel2022-01-02 21:40

64 lag och 32 spelare. Jodå, det spelades rejält med matcher den andra upplagan av JMC Open. Och som vanligt i padel, var det täta och intensiva kamper. Spelarna var indelade i fyra klasser, en damklass och tre herrklasser (A, B och C). 

För de olika lagen handlade det om att jaga games i de tre gruppspelsmatcher som varje team spelade. Och det var kort om tid... varje match spelades över 20 minuter. Precis som semifinalerna. Finalerna däremot avgjordes via klassiska "bäst av tre set". 

På bilderna ser ni finalisterna i de högsta klasserna i dam och herr. 

Madeleine Carlsson och Frida Sethsson var favoriter efter att ha spelat bra under en längre tid. Inget undantag nu heller. 

– Det gick väldigt bra. Jag har haft en liten svag period, men nu fick jag till det och presterade bra, säger Frida Sethsson, kort efter att de vunnit finalen mot Nina Hjelmland och Mirelle von Schantz. 

Första setet var nyckeln. 

– Vi bröt varandras games ofta i första. Sen lyckades vi vinna det med 7–5, säger Madeleine Carlsson. 

Hur var segerkonceptet?

– Vi hade tålamod i spelet. Den ene av oss är defensiv, den andra offensiv. Sedan är vi samspelta och har fin spelförståelse båda två, säger vinnarduon. 

I det andra setet var det inget snack. 6–0 och en ny vunnen titel. 

– Det var helt klart rätt team som vann, berömmer Nina Hjelmland.

I semin vann Carlsson/Sethsson mot Mirja von Schantz/Yvette Landström med 8–1, medan Hjelmland/von Schantz besegrade Carro Phalén/Ester Westerling med 5–4.

undefined
Seger. Mathias Westerling och Johan Nilsson vann A-klassen i JMC Open efter bra spel.

Bland herrarna vann precis som förra gången Johan Nilsson. Den här gången i par med Mathias Westerling. Duon imponerade stort och hyllades av finalparet Johan Carlsson och Stefan Lind.

– De spelade fantastiskt bra och är värdiga vinnare, sa Lind. 

– Jag tycker att de är överlägsna. De vann mot oss också i gruppspelet och vi fick ingenting gratis mot dem. De är bollsäkra, samtidigt som vi inte riktigt vågade gå för det, säger Johan Carlsson, som hade fullt upp denna dag, då han också är arrangör. 

Precis som i damklassen blev det ett tight första set. Ett set som slutade 7–5. 

– Vi hade 5–2, men tappade till 5–5. Nu lyckades vi vinna ändå och sen fick vi en bra start i andra, säger Johan Nilsson. 

Vinnarkollegan Westerling öste beröm över Nilsson:

– Han var outstanding. 

I semifinalen vann de mot Eric Lindström/Anton Karlsson med 6–5. Lind/Carlsson besegrade i sin tur Kim Frilund och Johan Klavins med 7–3. 

Sent på söndagskvällen spelades finalerna i herr B och herr C. Läs mer om detta under måndagen. 

Tungt. Johan Carlsson och Stefan Lind föll i finalen.
Tungt. Johan Carlsson och Stefan Lind föll i finalen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!