Planen: Stor padelhall i Hultsfred om några månader

Det krävs bara ett godkännande från politikerna. Sen är Simon Råsbacken från Hultsfred redo att trycka på knappen för att inleda uppbyggnaden av en ny padelhall. "Får vi ett positivt besked så kommer vi att börja med en gång", säger han.

Simon Råsbacken, som till vardags jobbar som projektledare på Östra Smålands Kommunalteknikförbund, vill ha sin padelhall klar i slutet av mars.

Simon Råsbacken, som till vardags jobbar som projektledare på Östra Smålands Kommunalteknikförbund, vill ha sin padelhall klar i slutet av mars.

Foto: Kollage

Padel2021-01-05 19:45

33-årige Simon Råsbacken har under en tid haft planer på en egen padelhall i Hultsfred. Nu kan det snart bli verklighet. Efter en tids planering är ett godkännande från Miljö- och byggnadsnämnden det enda som återstår. Sen kan arbetet dra igång. 

– Vi ska på platsbesök med politikerna från nämnden på fredag (den 8 januari). De vill kolla hur det ser ut på platsen, både invändigt och utvändigt. Det har ju varit ett industriområde tidigare, säger Simon Råsbacken. 

Tanken är att ha tre banor i lokalen, som ligger på HultsfredsHus gamla område. Därtill vill Råsbacken även att hallen ska vara en form av mötesplats. 

– Egentligen får man plats med fler än tre banor, men vi väljer att satsa mer runt om. Det ska finnas lite att göra för hela familjen, med en shop, en lounge-del, kaffemaskiner och pingis, bland annat. Padelhallen ska kunna fungera som en träffpunkt, säger han.  

Vad tror du om möjligheterna att få ett positivt besked från politikerna?

– Jag tror att det här kommer att gynna Hultsfred väldigt mycket och jag känner stor förhoppning inför det. Jag ser ingen anledning till varför det inte skulle bli av. Men allt är fortfarande ovisst och jag kan inte påverka vad de tycker, mer än vad jag skrivit och skickat in.

Efter platsbesöket väntar ytterligare ett par veckors väntan. 

– De ska fatta ett slutgiltigt beslut den 21 januari. Man kan inte beställa banor innan man fått klartecken men får vi ett positivt besked så kommer vi att börja med en gång. Då kan vi boka upp banor i Spanien och målet är att allt ska stå färdigt i slutet av mars, säger Råsbacken. 

Har coronapandemin påverkat planerna på något sätt?

– Nja, inte mer än att man inte kan bedriva organiserad träning och så vidare. Sen handlar det om nästan 1700 kvadratmeter, så det finns rätt mycket plats att vara på. Det beror på hur det utvecklar sig och vilka bestämmelser som kommer. 

Råsbacken utesluter heller inte att man anställer någon när projektet väl är färdigt och verksamheten är igång. 

– Till en början så kommer det finnas öppettider i shoppen där jag och min fru kommer jobba när vi kan. Sen får vi se hur mycket det kommer krävas och det kan ju bli så att vi anställer någon rätt snabbt, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!