Råsbacken om överklagan: "Chans att rätta till det"

Simon Råsbacken fick ett nej från kommunen för padelsatsningen i Hultsfred. Nu har han skickat in sin överklagan. "Jag tror inte att de kommer att ändra sig", säger han.

Simon Råsbacken väntar nu på att hans överklagan ska behandlas.

Simon Råsbacken väntar nu på att hans överklagan ska behandlas.

Foto: Arkiv/Charlotte Madestam

Padel2021-02-15 14:00

För ett par veckor sedan fick Hultsfredskillen Simon Råsbacken beskedet att nämnden säger nej till hans padelprojekt. För några dagar sedan färdigställde han sin överklagan och skickade in den.

– Där har jag skrivit varför jag tycker att de (Miljö- och byggnadsnämnden för Vimmerby och Hultsfred) har fattat fel beslut och varför min ansökan skulle ha godkänts. Sen är det lite mer juridiskt som jag inte tycker stämmer överens med deras beslut, säger Simon Råsbacken. 

Överklagan har lämnats in till kommunen, som nu ska bestämma om man antingen ska ändra sitt ursprungliga beslut eller skicka ärendet vidare till Länsstyrelsen.

– Kommunen får nu chansen att rätta till det. Men jag tror inte att de kommer att ändra sig, det hade varit lustigt. Jag tror de skickar vidare ärendet, menar Råsbacken.

Hur länge får du vänta på svar?

– Jag tror att kommunen ska behandla det på torsdag och då bestämma hur man gör. Om det går vidare till Länsstyrelsen så kan det ta ett tag. De har en max-handläggningstid på 150 dagar, men det brukar gå snabbare än så. 

Har du fått några reaktioner från andra människor på allt det här?

– Ja, många har reagerat och tycker att det är jättelustigt. De förstår inte varför kommunen gör som de gör. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!