Hett intresse för vårens stora padeltävlingar

Det blir en späckad padelvår i Vimmerby- och Hultsfredstrakten. Två större tävlingar planeras och intresset är stort. "Herrklasserna är fulla och det finns bara enstaka platser kvar i damklasserna", säger Johan Klavins om Hultsfred Spring Championship.

Det är mycket på gång på padelanläggningarna i Vimmerby, Storebro och Hultsfred i vår.

Det är mycket på gång på padelanläggningarna i Vimmerby, Storebro och Hultsfred i vår.

Foto: Arkiv

Padel2022-02-16 17:00

Hultsfred Spring Championship avgörs som en lagamericano med A–, B och C-klasser för både dam och herr.

– Jag har upplevt att det finns ett sug efter att det ska hända något för padelspelarna i trakten. Jag och Jonatan Ståhlberg fick i uppdrag av hallägaren Simon Ovedal att ordna en större tävling. Det finns plats för 48 lag och 96 spelare totalt och intresset har varit ännu större än vi vågat hoppas på, säger Johan Klavins.

Turneringen påbörjas fredag den 29:e april med två klasser. Fyra klasser spelas dagen därpå och på söndagen blir det finalspel.

– Alla lag är garanterade tre matcher. De som går till semifinal får ytterligare två då det även blir bronsmatch. Det som är extra kul är att en hel del spelare från andra orter i länet också har anmält sig. Det ökar konkurrensen och gör det lite roligare

I övrigt har seriespelet för säsongen kommit igång i dagarna i Hultsfred. Där har det också skett ett uppsving, med flera spelare som deltar.

– Det har utökats med lag på de flesta nivåer. Särskilt kul är det att se att många nybörjare tagit chansen att prova på seriespel. Det är om inte annat ett bra sätt att hitta nya spelare att lira med.

På Padelfour i Vimmerby planeras det också för en större turnering i vår. Boston Weekend WPT Americano är titeln på tävlingen som avgörs under tre helger i slutet av mars och början av april.

– Vi har fyra klasser för både herr och dam och spelar en individuell americanoturnering. Totalt finns det plats för 128 deltagare i både herr- och damklasserna. Det kommer att bli den största turneringen som vi har anordnat, säger Mathias Westerling.

I övrigt drog seriespelet på Padelfour igång förra veckan och ett par mindre turneringar är också inplanerade framöver. Sedan tidigare har Padelfour planer på att utöka sin anläggning med fler banor. När det kan bli verklighet är i dagsläget oklart.

– Vi har lagt de planerna på is för stunden. Vi vill avvakta och se hur marknaden utvecklar sig i takt med att fler padelbanor byggs i trakten, säger Mathias Westerling.

Tanken med den nya anläggningen ska annars vara att få en lokal som är bättre anpassad för tävlingar, bland annat.

– Det hade varit kul att få till en anläggning som är mer tillgänglig.

På Padel 34:an i Storebro finns också planer på att expandera.

– Det är lite svårt att säga exakt när vi kan komma till skott med den planen. Lokal finns tillgänglig för en tredje bana i anslutning till vår befintliga anläggning. Däremot är det flera bitar som behöver falla på plats innan den kan bli verklighet, säger Jonas Hämäläinen, som ser många fördelar med att få tillgång till ytterligare en bana.

– Det skulle underlätta både när vi har träningsgrupper och tävlingar.

Hur ser ert tävlingsschema ut för våren?

– Seriespelet börjar till helgen och det är bra intresse för det. Sedan kommer vi att anordna americano-turneringar i lite mindre skala kontinuerligt.

På Videslätts Padel i Vimmerby är möjligheterna att anordna tävlingar begränsade i och med att den består av en dubbel- och en singelbana. Aktiviteten har även varit begränsad på anläggningen under vintertid, men i takt med att våren nalkas så kommer det att bli mer tillgängligt för spel.

Niclas Samuelsson och Mathias Westerling äger Padelfour i Vimmerby.
Niclas Samuelsson och Mathias Westerling äger Padelfour i Vimmerby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!