Så går det med de nya padelbanorna: "Ser positivt ut"

Mathias Westerling och Niclas Samuelssons (PadelFour) projekt med sex nya padelbanor i Vimmerby är fortfarande planerat att stå klart till hösten 2021. "Det är mycket administrativt arbete nu", säger Westerling.

Niclas Samuelsson och Mathias Westerlings projekt med nya padelbanor går enligt plan.

Niclas Samuelsson och Mathias Westerlings projekt med nya padelbanor går enligt plan.

Foto: Haris Dreco

Padel2020-09-10 16:00

Även om själva bygget inte kommit igång än så går allt fortfarande enligt planen. Nästa höst är tanken att Vimmerby ska ha sex nya padelbanor klara, där två blir utomhusbanor och fyra inomhusbanor. 

– Det rullar på och vi håller fortfarande på med mycket pappersarbete. Det är där vi är. Men vi har ett stort gäng företag som är intresserade och som vill vara med. Vi har inte fått några offerter än men allt ser positivt ut hittills och det är runt åtta företag som är intresserade. Det är som sagt mycket administrativt arbete nu, säger Mathias Westerling. 

De nya banorna ska byggas på Ceos-området i Vimmerby, på den stora ytan som finns tillgänglig intill byggnaden där de nuvarande padelbanorna finns.

Har ni några ritningar klara?

– Nej, det är inte helt klart ännu. Vi har ju varit runt och kikat på andra liknande lokaler för att hämta inspiration och se vad vi vill ha. 

Padelsporten har annars växt i rask takt i Vimmerby och i somras lanserades den första padelföreningen i stan – Vimmerby Padelclub. Än så länge får padelfantasterna hålla till i den "gamla" lokalen, där det finns två inomhusbanor. Men till nästa höst kan det alltså bli spel på helt nya och fräscha banor.

– Målet är fortfarande att kunna dra igång med bygget någon gång efter nyår. Den planen ligger kvar, säger Mathias Westerling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!