Satsningen: Sex nya padelbanor i Vimmerby

Padelsporten växer snabbt överallt och inte minst i Vimmerby. Nu satsar PadelFour (Mathias Westerling och Niclas Samuelsson) på att bygga sex nya banor. "Målet är att det ska stå klart till hösten 2021", säger Westerling och Samuelsson.

Niclas Samuelsson, till vänster, och Mathias Westerling.

Niclas Samuelsson, till vänster, och Mathias Westerling.

Foto: Haris Dreco

Padel2020-05-06 21:03

Padel har funnits i Vimmerby ett tag nu och växt i rasande takt. Mathias Westerling och Niclas Samuelsson låg bakom det första padelcentret i stan, som öppnade 2019. Där finns det två inomhusbanor och intresset för att spela padel är stort.

Nu har Westerling och Samuelsson nya planer – att bygga fyra nya inomhusbanor och två nya utomhusbanor. Tanken är att bygga banorna på Ceos-området i Vimmerby på den stora grusytan som finns intill Eklunds företagscenter. Tomten ägs av Michael och Ulrika Eklund (Eklunds företagscenter). Westerling och Samuelsson ska samarbeta med dem för att få till de nya banorna. 
– Utan Michael och Ulrika så hade vi inte kunnat genomföra det här och vi har funnit varandra bra. Det här är ett mål vi har haft sedan vi startade allting egentligen, säger Mathias Westerling och fortsätter:
– När vi byggde de banorna som finns nu fick vi anpassa verksamheten efter lokalen. Nu vill vi anpassa lokalen efter verksamheten.

Planeringarna är ännu i ett tidigt skede och man vet inte exakt hur banorna kommer att se ut.
– Vi tittar runt lite nu på hur andra har byggt och så vidare. Det är en lång vandring som vi måste göra och det är mycket som ska falla på plats, förklarar Westerling och Samuelsson.
– Men målet är att det ska stå klart till hösten 2021.

De två padelbanorna som finns i Vimmerby nu kommer att försvinna när de nya är på plats.
– De kommer finnas kvar tillsvidare men sedan kommer vi flytta ut dem till det nya området. 

Den ekonomiska biten vill man inte gå in på.
– Vi är fortfarande i ett tidigt skede och vi har inga ritningar klara än. Men det är PadelFour som står för det här. 
– Det är bara satsningen vi vill gå ut med nu. Vi tycker att det är jättekul och det är fantastiskt stort, både för oss och för folket.

Än så länge finns det inga signaler på att intresset för padelsporten kommer att minska. Snarare tvärtom.
– Många är intresserade och vill testa. Det bästa med padel är att det funkar för alla, gammal som ung. Man behöver inte vara jätteduktig för att kunna spela och ha roligt ändå.

Westerling och Samuelsson förklarar även att det finns planer på att starta en förening i stan.
– Ja, det är inte färdigt än men vi siktar på att ha det klart till sommaren. Föreningen ska heta Vimmerby Padelklubb.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!