Lokala framgångar i fullspäckad turnering

116 spelare gjorde upp i 6 olika klasser när säsongens första deltävling på Drop Padel Tour avgjordes i Norrköping i lördags. Tre lokala par tog sig till final, men alla fick se sig besegrade.

Caroline Phalén.

Caroline Phalén.

Foto: Magnus Strömsten

Padel2024-02-04 12:04

Jonas Fors från Vimmerby står bakom padeltouren som har ett annorlunda upplägg i år jämfört med premiären ifjol. 

– Vi har utökat från 4 till 6 klasser och spelar hela turneringen på en dag istället för två. Med 58 lag till spel och tillgång till 8 banor på Peking Padel så flöt det på väldigt bra och vi var faktiskt klara tidigare än planerat, sa Fors.

undefined
Jonas Fors var nöjd med första deltävlingen på Drop Padel Tour.

Många spelare från Vimmerby och Hultsfred tog chansen att delta och tre par lyckades gå till final.

I Dam A gick Caroline Phalén och Mirell von Schantz hela vägen efter att ha slagit ut lokalkonkurrenterna Ester Westerling och Emma Karlsson i semifinalen. I finalen fick de dock ge sig.

– Vi gjorde en riktigt bra match i semifinalen mot Emma och Ester. Sedan blev det kanske lite nerver i finalen där vi missade för mycket för att kunna utmana. Det var kul att få prova på att möta lite nytt motstånd och jag gillade upplägget med att turneringen avgjordes under en och samma dag, sa Caroline Phalén.

Belmin Begovic och Anders Gustafsson i Herr B spelade stabilt fram till finalen, men nådde inte hela vägen fram. I Herr C var det Storebrokillarna Adam Persson och Jesper Nilsson som gick till final, men föll.

– Det var deras första tävling och de gjorde det väldigt bra, sa Jonas Fors.

Semifinalplatser blev det för Stefan Lind och Kim Frilund i Herr A samt för Mathias Westerling och Joacim Jonsson i Herr B.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om