Hemmaseger i första slaget om laget

Hultsfreds herrar tog hem den första upplagan av slaget om laget som avgjordes på Nordic Wellnes padel i Hultsfred i helgen. "Det satt hårt åt i både gruppspelet och finalen, men vi tog hem det till slut", sa Stefan Lind som var en del av Hultsfreds lag.

Mats Landström och Magnus Pihl tog en viktig seger för Hultsfred i finalen mot Västervik.

Mats Landström och Magnus Pihl tog en viktig seger för Hultsfred i finalen mot Västervik.

Foto: Magnus Strömsten

Padel2023-01-22 11:35

Tidigt på lördagsmorgonen drog tävlingen igång. Både herr- och damlag från orterna Hultsfred, Vimmerby, Oskarshamn, Västervik, Vetlanda och Sävsjö var samlade för att utmana varandra.

Lagen delades upp i två grupper där herrlagen representerades av tre par vardera som alla spelade två gruppspelsmatcher var. Bland damerna var det två par per lag som gällde och två matcher i gruppspelet. En hel del publik var samlade för att följa de spännande drabbningarna.

På herrsidan ställdes Vimmerby och Hultsfred mot varandra i en grupp där även Sävsjö ingick. Det utvecklade sig till en kamp mellan Hultsfred och Sävsjö.

– Det såg tufft ut i gruppen ett tag. Johan Klavins och Martin Lennström lyckades vända och vinna sin sista match i supertiebrek. Tack vare det fick jag och Kim Frilund chansen att avgöra i sista matchen. Där gjorde vi vår bästa match och vann 6-0, 6-1, sa Stefan Lind.

undefined
Kim Frilund spelade i par med Stefan Lind för Hultsfred.

Därmed blev det Hultsfred mot Västervik i finalen och taktiskt rävspel på förhand.

– Vi vann lottningen som avgjorde vilka som skulle få fördel av att välja motstånd. Västervik satte sitt tredjelag först. Då valde vi att sätta vårt andralag. Magnus Pihl och Mats Landström vann den kampen efter ett rafflande supertiebreak. De hade förlorat ett sådant tidigare i gruppen och tog skön revansch där, sa Lind som fick chansen att avgöra med Kim Frilund i nästa skede.

undefined
Magnus Pihl.

– Vi lyckades vinna 6-4, 6-4 där mot Västeriks par som var väldigt bollsäkra och svåra att avgöra emot. Det var väldigt skönt, sa Lind som gillade upplägget på turneringen.

– Det är alltid kul att möta nya motståndare och det var härligt tryck i hallen under dagen med mycket publik som sporrade lite extra. Det finns en tanke att spela flera tävlingar på de andra orterna under året.

För Vimmerby spelade Mathias Westerling och Johan Nilsson, Peter Tengvall och Jens Carlsson samt Jens Virtanen och Belmin Begovic. De kom sexa i tävlingen till slut.

undefined
Caroline Phalén och Madeleine Carlsson peppar varandra.

På damsidan försvarade Caroline Phalén och Madeleine Carlsson samt Anna Källåker och Karolina Karlsson Hultsfreds färger. För Vimmerby spelade Alva Samuelsson och Esther Westerling samt Erica Klingstedt och Nina Hjelmland. De kom tvåa i sina respektive grupper och fick spela en match om tredjepris som Vimmerby tog hem. Damklassen vanns av Vetlanda.

Stefan Lind var nöjd med att inleda med seger för Hultsfred i derbykampen mot Vimmerby.
Stefan Lind var nöjd med att inleda med seger för Hultsfred i derbykampen mot Vimmerby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!