Tio nya vinnare korade i Padelturnering

I helgen har tio klasser avgjorts av augusti månads padelturnering i Vimmerby. Segrare i de högsta klasserna blev Johan Carlsson och Nina Hjelmland.

Jens Virtanen, t.v. vann B-klassen i fredags och Jens Carlsson tog hem C-klassen som avgjordes i lördags.

Padel2020-08-09 14:41

ICA Supermarket Americano är benämningen på turneringen som avgörs en gång i månaden. Padel spelas i regel som dubbel, men i den här typen av turnering kan en individuell vinnare koras eftersom åtta spelare möts i en grupp och spelar en match med varje partner.

I de högsta klasserna var det två segervana namn som pallade för trycket. Johan Carlsson vann herrarnas A-klass på 28 gem för Johan Nilsson och Anton Palmér som båda nådde 24.

I damernas A-klass skördade Nina Hjelmland fortsätta framgångar. Hennes 30 gem var tre mer än tvåan Gittan Kägo. Louise Larssons 23 räckte till sista pallplatsen.

En av turneringens mest dramatiska klasser var B-klassen som avgjordes i fredags kväll. Där stod Jens Virtanen och Niklas Hägg Karlsson på samma poäng inför sista omgången där de dessutom möttes.

Matchen svängde flera gånger om, men till slut vann Jens Virtanen med 4-2 och nådde 26 gem.

– Jag hade inte koll på att det var så jämnt inför sista matchen, men det var skönt att lyckas ta hem segern, sa Jens Virtanen.

– Det har varit tuffa förutsättningar i värmen och många trötta spelare, men alla har kämpat väl och ska ha eloge för det, sa Johan Carlsson från tävlingsledningen.

Herrar A: Johan Carlsson.

Herrar B 1: Jens Virtanen.

Herrar B2: Johan Lindell

Herrar C1: Anders Nyström.

Herrar C2: Jens Carlsson.

Herrar D1: Torbjörn Allvin.

Herrar  D2: Ronny Davidsson.

Herrar D3: Peter Olivesjö