Toppmötet fick ett oväntat avslut

Vad kunde vi förvänta oss av toppmötet i padel? Tja, kanske att det skulle bli jämnt och dramatiskt? Kanske att det skulle bli långa och välspelade bolldueller? Självklart blev det så. Vi fick också ett oväntat slut...

Paret Nilsson/Olivestam hade vunnit två matcher inför fredagens möte.

Paret Nilsson/Olivestam hade vunnit två matcher inför fredagens möte.

Foto: Haris Dreco

Padel2020-04-10 16:55

Alltfler lockas till padelsporten. Det är tydligt, även i Vimmerby. Den här våren finns det fyra divisioner, bara på herrsidan. Vi var på plats i fredags eftermiddag när två av de bästa lagen möttes i högsta divisionen. På ena sidan stod Jonatan Green och Jonas Hämäläinen, på den andra Johan Nilsson och Cristian Olivestam. Eller i padelspråk: BK Bollstrul mot Team Spirit, efter lagnamnen.

När röken lagt sig var båda vinnare – och förlorare.

– Lite synd att vi inte kunde behålla ledningen. Vi ledde med 6–2 ett tag, säger Johan Nilsson.

Matchen slutade 10–10. När den sista bollen hade slagits stod det egentligen 8–7 till Nilsson/Olivestam. Ändå blev det oavgjort.

Varför blev det så?

– Det var precis samma läge när vi möttes förra året. Då var vi i ledning med ett game när tiden var över, men där vi inte hann spela klart det sista gamet. Nu var det tvärtom, säger Jonatan Green.

Inför matchen var båda lagen obesegrade. Detta sedan Green/Hämäläinen vunnit två tuffa bataljer mot Johan Carlsson/Oskar Nilsson och Jonatan Strid/Anton Palmér, samt klart besegrat Stefan Lind/Nicklas Karlsson. Johan Nilsson och Cristian Hämäläinen hade å sin sida två triumfer inför toppmötet.

Jonatan Green och Jonas Hämäläinen funderar en del kring lagets svaga start på fredagens match:

– Jag tror att vår match tidigare idag satt kvar i benen. Det var lite segt, säger Jonatan Green.

En tydlig taktik från lagets sida var att få bort Johan Nilsson så mycket som möjligt från spelet.

– Ja, jag var inte med så mycket i spelet idag. Jag tror att Cristian säkert slog minst tio gånger så mycket som jag. Jag blev ganska så isolerad. Vi ska vara nöjda ändå. Framför allt Cristian gjorde det jättebra, säger Johan Nilsson. 

Olivestam var som sagt i hetluften – hela tiden. Gång på gång räddade han till synes omöjliga bollar och visade både snabba reflexer, fin teknik och bra känsla.

– Ja, haha. Det var en intensiv match. Och jag måste säga att det är en förmån att få spela padel tillsammans med min tennistränare. Johan har lärt mig mycket och mitt volleyspel har blivit mycket bättre, säger Olivestam och pustar ut efteråt.

Han tillägger:

– Padel är en vansinnigt rolig sport och man blir rejält trött när man möter sånt här bra motstånd.

Johan Nilsson slår över bollen.
Johan Nilsson slår över bollen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!