Föll tungt i rafflande finalen: "Borde tagit första"

Första deltävlingen i Drop Padel Tour har avgjorts i helgen. Det blev seger för ett lokalt par i en av klasserna. Däremot fick Johan Nilsson och Stefan Lind se sig besegrade i en jämn A-final.

Stefan Lind och Johan Nilsson föll i en spännade final i A-klassen.

Stefan Lind och Johan Nilsson föll i en spännade final i A-klassen.

Foto: Magnus Strömsten

Padel2023-02-05 15:13

Drop Padel Tour lockade ett startfält med vassa spelare från Småland. Gruppspelet i de fyra klasserna avgjordes i både Vimmerby och Hultsfred. Till slut stod finalparen klara och det blev fyra finaler på Hultsfred Padel på söndagen.

Ett 50-tal åskådare kom för att bevittna den sista där Stefan Lind och Johan Nilsson ställdes mot bröderna Robin och Martin Strandberg från Kalmar. De bjöds på en rafflande kamp där Lind och Nilsson gick ut starkt och hade 4–1 att gå på tidigt. Motståndarna kom tillbaka och vände till 6–4.

undefined
Johan Nilsson

I andra höll de båda lagen sina servegem länge, men Kalmarduon vann till slut med 7–5 och tog hem titeln efter två raka set.

– Det var tungt att vi tappade första set på det viset. Hade vi fått det så hade det blivit en rejäl match. Nu var de lite för bra. Vi hade stora problem med deras hårda dödande slag. Vi är inte riktigt vana vid att möta spelare som avgör bollen direkt så fort man slår en sämre retur, sa Stefan Lind som ändå var nöjd med turneringen som helhet.

– Det har fungerat bra och det är alltid kul att prova på lite nytt motstånd.

undefined
Stefan Lind

Övriga resultat:

Herr B: Jens Carlsson, Robert Danielsson–Jens Virtanen, Alle Hoffsten 7-6, 6-4.

Dam A: Anna Krook, Marie Ilhammar–Therese Milsch, Malin Nilsson 7-6, 6-3.

Dam B: Frida Strandberg Landin, Emilia Bråkenheim–Emelie Wiberg, Clara Karlsson 6-4, 3-6, 6-3.

Stefan Lind
Stefan Lind
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!