Tvära kast från skidåkning till padel i Storebro

Nu har Storebro IF öppnat sin padelbana utomhus för spel. Bara veckor efter att det var längdskidor som gällde på Bruksvallen. Snacka om tvära kast.

Andreas Linder är styrelseledamot i Storebro IF som öppnat upp sin padelbana för säsongen och har mycket annat på gång till våren.

Andreas Linder är styrelseledamot i Storebro IF som öppnat upp sin padelbana för säsongen och har mycket annat på gång till våren.

Foto: Lena Dahlberg

Padel2021-03-05 08:00

När vintern försvann och våren gjorde entré i en rasande takt skiftade även fokus på de fysiska aktiviteterna på Bruksvallen i Storebro. För ett par veckor sedan var det längdspår som gällde. Nu är snön borta och då är istället padelbanan utomhus redo för spel.

– Det var verkligen kul att vi fick till längdspår på anläggningen. Den satsningen har givit mersmak och är absolut något som vi kan satsa mer på i framtiden om vi får lite vita vintrar, säger Andreas Linder som är styrelseledamot i Storebro IF.

Skidsäsongen hann knappt ta slut innan det är dags för padelbanan på Bruksvallen att öppna för spel.

– Det var en del tappra själar som testade att spela tidigt förra våren också. I år tyckte vi att det var lika bra att öppna upp för bokning då intresset för utomhusaktiviteter är stort i dessa tider. Jag provade att spela själv en kväll nyligen och visst var det lite kyligt, men man fick upp värmen snabbt och man fick mycket frisk luft på köpet.

Padelbanan har också varit en viktig inkomstkälla för föreningen det senaste året.

– När många andra aktiviteter stått still eller fått begränsas är det tacksamt att ha en stadig inkomst från padeln så att föreningen klarar sig.

Senare i år kommer klubben även öppna upp en naturslinga som anlagts i skogen runt Bruksvallen och inom kort ska även tipspromenader dra igång med nytt upplägg.

– Vi ska även fira klubbens 80-årsjubileum som blev uppskjutet ifjol så det finns många anledningar att fira.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!