Bayernstjärnan hyllar Paralympics flyktinglag

Bayern Münchens kanadensiske ytterback Alphonso Davies har skickat en hälsning till flyktinglaget inför Paralympics i Tokyo. "Ni är det modigaste laget i världen", skriver han på Twitter.

Alphonso Davies hyllar flyktinglaget inför Paralympics. Arkivbild.

Alphonso Davies hyllar flyktinglaget inför Paralympics. Arkivbild.

Foto: Martin Meissner/AP/TT

Paralympics2021-08-23 15:31

"När ni dyker ner i vattnet, när ni förbereder kastet, när ni kliver in på arenan ska ni veta att ni inte är ensamma. Världen står bakom er, inklusive 82 miljoner människor på flykt, varav 12 miljoner lever med en funktionsnedsättning eller ett funktionshinder", skriver han på Twitter.

Davies har liberiska föräldrar men föddes i ett flyktingläger i Ghana. Där bodde han i fem år innan familjen flyttade till Kanada. Han har representerat det tyska storlaget Bayern sedan 2018 och spelade en nyckelroll när laget vann Champions League 2020.

Sedan dess har 20-åringen blivit ambassadör för FN:s flyktingorgan UNHCR.

"Jag har läst era berättelser och lärt mig era resor och allt ni gått igenom. Ni är det modigaste laget i världen just nu", skriver han.

"Det kommer att finnas flyktingar, som genom att se er lyckas kommer att tro på att de kan göra detsamma. Och vet ni vad, de människorna är framtida sjuksköterskor, lärare och forskare. Den förändringen börjar med sport."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!