Pettersson spräckte nollan: "Betyder allt"

Han har försökt och försökt – till slut bröt Elias Pettersson måltorkan i VM.

Det var skönt, det betyder allt för självförtroendet, sade den sylvasse forwarden efter sitt mål i 9–1-segern över Österrike.

16 maj 2019 19:13

Vancouvers succéforward har gjort det mesta rätt under ganska lång tid.

Men i VM-turneringen hade det inte lossnat med målskyttet.

Förrän i den fjärde matchen när klockan hade tickat fram till 5.31 in på tredje perioden mot Österrike.

Gabriel Landeskog snodde åt sig pucken bakom mål, passade till Elias Lindholm som direkt hittade fram till Pettersson som kunde göra sitt premiärmål i den här turneringen.

Tror man inte på sig själv så är det svårt att prestera där ute. Jag har alltid trott på mig själv, men när pucken inte vill in i x antal matcher så kanske man tänker för mycket när man ska ta skott. Det var skönt att få göra ett enkelt mål, sade han.

Frustrerad

Pettersson har till och från sett frustrerad ut. När övriga laget tog träningsledigt i tisdags tränade Vancouverstjärnan med reserverna och nötte skott.

Spelmässigt var Österrikematchen också en islossning. När Gabriel Landeskog kom in i kedjan med Pettersson och Elias Lindholm svarade kedjan för nio poäng.

Det kändes bra. Jag tyckte vi spelade bra redan från start och var farliga varje gång vi var i anfallszon. "Gabbe" är en väldigt skicklig och stark spelare med ledaregenskaper. Så det är en viktig spelare för oss, sade Pettersson som också personligen var nöjd:
Jag har alltid försökt spela, men i dag så släppte det lite. Jag vann mer puckar och var mer delaktig. Det var en bra match för mig, sade Elias Pettersson som har gjort sex poäng, ett mål och fem assist.

Ödmjuk inställning

Tre Kronor har efter premiärförlusten mot Tjeckien vunnit tre storsegrar mot enklare motstånd och gjort 26 mål.

Det gäller att inte ta de här matcherna oseriöst för då är det lätt att det blir problem, utan vara ödmjuk och ha goda vanor. Men det blir svårare matcher som kommer, sade Pettersson.

Närmast, på lördag, väntar en repris på fjolårets VM-final då Schweiz står för motståndet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT