Piggt LFC ändrar i laget inför onsdag

Femteplacerade Linköpings FC har redan under onsdagen ny chans att haka på topptåget - och nya chanser att göra mål.

30 juli 2019 14:49

En poäng på två matcher efter VM och noll mål framåt. Ett dystert facit för topptippade LFC. Men det är ett facit som kan förbättras redan imorgon. De mållösa matcherna har de lagt bakom sig och det är en pigg trupp som reser söderöver under onsdagen:

– Vi stämde av med alla ordentligt idag och alla kändes fräscha och pigga, säger tränaren Olof Unogård efter tisdagens träning.

Det är tätt matchande för LFC nu. I söndags tog man emot Piteå, imorgon väntar Limhamn/Bunkeflo och på söndag kommer Göteborg på besök::

– Helst hade vi haft tre dagar mellan matcherna, men nu är det så. Det här är enda gången under säsongen, säger han och meddelar några ändringar på mittfältet till onsdagens match:

– Vi gör lite ändringar på mittfältet. Istället för Elin Landström och Anna Oscarsson spelar vi Alva Selerud och Dajan Hashemi som wingbacks. Dessutom kommer Wilma (Thörnkvist) få chansen centralt tillsammans med Filippa Angeldahl. Då får vi Frida på bänken vilket ger bra firepower om vi behöver göra någon förändring under matchens gång.

Just Angeldahl stod för en bra insats senast mot Piteå, och efter sin korsbandsskada känner hon sig allt bättre. 90 minuters spel mot Eskilstuna följdes upp med 90 nya mot Piteå.

– Det var ett stort steg från Eskilstuna-matchen. För mig har det handlat om att bygga upp efter korsbandsskadan, sa Angeldahl själv efter tisdagens träning. Jag har försökt bygga styrka och komma in i tempot. Tränat på att hitta rätt ytor och komma rättvänd.

Just det gjorde hon mot Piteå och med ett tungt skott från vänster innermittfälltspostion var hon inte långt ifrån att bli matchvinnare. Angeldah var även nära att böja in en hörna och det tomrum som Kosovare Asllani lämnat kan fyllas snabbare än man tror.

–Vi tappar en viktig spelare. Det gäller att vi andra tar större ansvar och tar hennes roll, menar hon.

För femteplacerade Linköping gäller det nu att börja vinna, men Angeldal tar det med ro: – Vi vill ta tre poäng i varje match men ”våren” har inte vänt än. Det är 13 omgångar kvar. Tre poäng i nästa match sen är det Göteborg. Det är bara att titta framåt.

Med goda intentioner framåt återstår "bara" att säkerställa försvarsspelet och där är backklippan Nilla Fischer nyckeln. Eskilstuna överraskade med snabba kontringar men mot Piteå såg det bättre ut, menar Fischer:

– Det var ett steg i rätt riktning. Piteå brukar vara ett lag som är svårt att kontrollera. De brukar ha bra press men vi gjorde det väldigt bra – framförallt i första halvlek.

LFC verkar inte särskilt stressade över de uteblivna målen. Nu väntar nästjumbon och:

– Sett till motståndet imorgon är det en match vi ska vinna, avslutar Fischer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sixten Funqvist