Piraterna ett lag utan glöd

Snygga dräkter, men avsaknad av glöden som måste finnas i hjärtat under västen. Jens Bollius tycker till om årets Piratsäsong och spekulerar om nästa år.

16 augusti 2019 19:00

LÄS MER: "Inget i slutspelet att göra"

LÄS MER: Masarnas skräll sänkte Piraterna

Stefan Andersson Skill kommer tillbaka till Piraterna efter den här säsongen. Med ny glöd, enligt honom själv. Det finns ingen anledning att misstro honom på det, så väl känner jag idrottsmänniskor som man träffat då och då i ett decennium. När de är sugna och inspirerade märker man det, även om man bara stöter på varandra i ett gathörn lite då och då.

Andersson Skill kan vara bullrig och sur och lite långtjurig ibland också, men jag upplever att när han väl släppt något då är det släppt och det ses bara framåt. Då finns det inte någon långsinthet.

Det är klart att det kommer att behövas när han nu ska väcka lite nytt liv i Piraterna också.

För glöd, det behövs i Motalalaget. Det behövs ny inspiration i hela klubben.

Det var ingen rolig syn på torsdagen att se Piraterna, i sina snygga dressar, bli ifrånåkta av ett decimerat bottenlag i Avesta. Masarna hade inget i tabellen att köra för, men ville ändå så mycket mer. Kim Nilsson bara flög fram och lekte med Motalalaget.

Piraterna kom inte ens ut i tid till starterna och det tycker jag inte man kan lasta en dålig arena för. Två minuter måste man kunna räkna till ändå.

Det känns som att Niels-Kristian Iversen mest är ett namn och ingen vinnare när han kört för Piraterna, inblandad negativt både när Piraterna åkte ur elitserien 2017, men också när laget missar slutspelet nu.

Stefan Andersson Skill skällde ut Iversen offentligt då, och Iversen sade vad han tyckte om lagledaren, lika offentligt. Så jag har svårt att se att han är med i "Andos" lag 2020. Det krävs i så fall två vinnarskallar som båda har lätt att gå vidare och det får vi se.

Jonas Davidsson signalerar heller ingen vinnarspirit på banan och han sade i Avesta att han läst i tidningen om Andos nya glöd. Man undrar ju då om duon, som haft en hel del groll mellan varandra under tidigare år, inte pratat varandra inför återkomsten. I så fall blir jag skeptisk till Jonas Davidsson i ett nytt Ando-lag också, faktiskt.

Nåväl, man får hoppas att det kan bli många nytändningar i Piraterna nu. Fredrik Staaf och Jerry Bengtsson har rätt att känna stolthet över att duon tagit tillbaka laget till elitserien och att det nu finns en ny grund att bygga på för framtiden. Men jag efterlyser ändå mer gnista om det ska bli SM-slutspel i Motala igen. Både på och utanför banan har det saknats i år, både i depå och på läktare. Möjligtvis med undantag för enstaka matcher.

Som klubb har Piraterna också en del kvar att bygga upp. Man häpnar ju över det som inte finns på Dunteberget när Indianernas Peter Johansson berättar om hur det är i Kumla, med två division 1-lag, planer på damlag, eget allsvenskt lag och 70 knattar i regelbunden träning.

Piraterna har lång väg kvar till miljön som nu är på Sannahed.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa