"PK" ändrar om i laget inför i kväll

Dackarna åker till Hallstavik i kväll för att möta Rospiggarna, som ligger klart sist i elitserien i år. ”De är ett mycket bättre lag än vad tabelläget visar”, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Peter Karlsson gör några förändringar i laget inför matchen mot Rospiggarna i kväll.

Peter Karlsson gör några förändringar i laget inför matchen mot Rospiggarna i kväll.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2019-06-25 07:30

Dackarna tog en stark seger hemma mot Vetlanda senast och formen verkar vara på uppåtgång. I kväll är det dags för ny match, den här gången borta mot Rospiggarna, som haft en tuff säsong hittills och som ligger sist i elitserien efter sju matcher.

– Normalt sett är det en tuff bortamatch men vi har förhoppningsvis lite nytt självförtroende efter segern senast. De (Rospiggarna) har haft mycket skador, bland annat på Andreas Jonsson som nu är tillbaka. Vi får hoppas att Rospiggarna fortsätter gå lite kräftgång. De är egentligen ett mycket bättre lag än vad tabelläget visar, säger Peter ”PK” Karlsson, lagledare i Dackarna.

Målillalaget hoppas kunna överraska motståndet i kväll genom att låta Piotr Pawlicki och Maciej Janowski köra tillsammans. Man plockar även in Kacper Gomolski igen, som gör sin första match för Dackarna sedan premiären.

– Pawlicki och Janowski har åkt fantastiskt bra ihop och vi hoppas att det kan ge utdelning i kväll, säger ”PK”.

Hur ser du på uttagningen av Gomolski?

– Han har kört bra på sistone. Han fick inte chansen i början som det var bestämt på grund av skadesituationen men nu när vi är skadefria igen så får Kacper den chansen han förtjänar. Vi tror att Hallstavik och Eskilstuna (Dackarna möter Smederna borta på torsdag) passar honom bra då det är tekniska banor. Han är en duktig chaufför och är tuff att möta så förhoppningsvis visar han sig från sin bästa sida.

Kvällens match startar klockan 19:00. Dackarna möter Rospiggarna hemma i returen nästa tisdag.

Så ställer lagen upp i Hallstavik i kväll

Dackarna: 1) Maciej Janowski (lagkapten), 2) Piotr Pawlicki, 3) Oliver Berntzon, 4) Jacob Thorssell, 5) Patryk Dudek, 6) Kacper Gomolski, 7) Frederik Jakobsen

Rospiggarna: 1) Jason Doyle, 2) Robert Lambert, 3) Max Fricke, 4) Tero Aarnio, 5) Andreas Jonsson (lagkapten), 6) Rasmus Jensen, 7) Andreas Westlund

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!