Ni vet nog vid det här laget att Jacob Sigfridsson sågs som ett jättelöfte när han kom fram tidigt i Linköpings organisation. SSL och toppnivå i Sverige i all ära, det var inget som riktigt passade för Sigfridsson.

– Jag spelade en säsong på den nivån, men sedan kände jag att... nä. Det fick räcka. Jag ville göra andra saker och det tog för mycket tid. Det blev som det blev, säger han en stund efter att onsdagens träning tagit slut.

Nu verkar det som att den spelskicklige backen hittat rätt igen. I Rimforsa.

Artikelbild

| Christoffer Hallberg och Jacob Sigfridsson är laddade inför seriefinalen.

– Jag trivs otroligt bra. Det är jättekul att spela här.

Varför blev det Rimforsa?

– Jag kände många spelare i klubben och hade tidigare spelat med flera av dem i östgötalaget.

Bredvid honom hittar vi Christoffer Hallberg, kompisen från Linköping. Han är inne på sin tredje säsong i RIF och han är liksom Sigfridsson en nyckespelare i det här laget som kan nå hela vägen till division ett.

– Det ska bli jäkligt roligt att spela den här matchen, säger Hallberg och syftar på söndagens rena seriefinal mot Solfjäderstaden.

– De har all press på sig, tillägger han med ett stort leende.

Det märks tydligt att både han och Sigfridsson stortrivs i den familjära miljön i Rimforsa.

Och som sagt, duon har en nyckelroll i RIF, som drivande backar i varsin femma. De är inte bara skickliga spelare, de har också en naturlig pondus och utstrålar självförtroende. Det kan bli avgörande nu när allt ska avgöras.