Policy of Truth inledde från ett bakspår i starten och var därmed utlämnad till sina konkurrenter samt till ett högt tempo. Det sistnämnda skötte trion Muscle Hustle, Canari Match och Charrua Forlan som öppnade första 500 efter väldigt snabba 1.06,5. Den förstnämnde galopperade i spets i första sväng och Canari Match kunde överta ledningen.

Policy of Truth placerade Erik Adielsson som fyra i andraspår. Runt sista kurvan följde ekipaget med i rygg i tredjespår men det gick trögt framåt.

Vi var väldigt långt ute i banan när jag vred ut honom och han accelererade enormt. Det var nära att vi var utanför doseringen men det fixade sig inne på upploppet där han avslutade väldigt fort. Det var skönt att han fick utdelning efter några bra lopp tidigare, sade Adielsson.

200 000 kronor i prispengar

Policy of Truth vann på 1.10,2, bara två tiondelar från banrekord. Det såg ut att finnas krafter kvar i sexåringen som nog hade kunnat trava en ännu snabbare tid. Tränaren Reijo Liljendahl var väldigt nöjd och glad efter hästens första seger i år som gav 200 000 kronor.

Den här segern betyder väldigt mycket för mig, sade Liljendahl.

Policy of Truth var en av landets bästa treåringar 2016. Han vann långa E3 och var sedan knappt slagen i Kriteriet. I Breeeders Crown blev det åter en andraplats bakom stallkamraten Grant Boko. Han tjänade hela 4,3 miljoner kronor under första tävlingssäsongen.

Fyraårssäsongen inleddes nästa lika bra men på hösten drabbades Policy of Truth av en skada. Den kom tillbaka året efter och det är först nu som han är tillbaka i toppform.

Det är tålmodiga ägare och då brukar det bli bra till slut. Hästen är tillbaka och har aldrig varit bättre. Det känns verkligen bra, sade Liljendahl.

Bear Bahareh bästa sto

Solvallatränaren kunde glädja sig åt en dubbelseger på V75 sedan Bear Bahareh vunnit stodivisionen. Det blev en rätt så enkel segerväg för Ulf Ohlsson efter ledning från start till mål.

Det var bra gjort av "Uffe", hon är inte helt enkel att köra, berömde Liljendahl.

Solvallatränaren hade runt 90 hästar i träning för ett par år sedan men nu är antalet nere i 30 hästar. Men det är ett stall i toppform som snart passerar tre miljoner kronor.

V75-omgången på Hagmyrens travbana, strax utanför Hudiksvall, blev synnerligen favoritbetonad. Sju rätt gav endast 729 kronor vilket innebär jackpot nästa lördag när V75 avgörs i Rättvik.