Premiären blev en besvikelse

Seriepremiären i division 4 slutade inte som Rimforsa IF hade hoppats eftersom det blev förlust mot Ljungsbro IF med 3–2 på måndagen.

Arvid Borell gjorde Rimforsa båda mål i premiären, med det räckte inte till någon poäng.

Arvid Borell gjorde Rimforsa båda mål i premiären, med det räckte inte till någon poäng.

Foto: Ossian Mathiasson

Fotboll2019-04-22 14:20

Detta var tredje raka mötet lagen emellan som Ljungsbro vann.

– Om det är något bogeyteam vill jag inte uttala mig om eftersom jag inte var med förra säsongen, säger Rimforsas tränare Erik Svensson efter förlusten på Linköping Arena.

– Det är klart att vi är besvikna. Vi kom inte upp till den nivån som vi vet att vi kan. Tyvärr slarvade vi i vårt passningsspel och det gjorde att vi inte fick någon rytm i anfallsspelet.

Det var hemmalaget som tog ledningen med 1–0 efter tio minuter. Arvid Borell såg till att kvittera till 1–1 drygt tio minuter senare.

Borell slog till med sitt andra mål för dagen när han gjorde 2–1 i andra halvlek efter en fin passning från Daniel Borgny.

– Efter det målet hade vi en period på 10–15 minuter som är ganska bra. Vi spelade upp oss och hade blandat annat två ramträffar.

Istället för 3–1 så var det Ljungsbro som gjorde 2–2 och med fem minuter kvar av matchen gjorde hemmalaget 3–2 efter en hörna.

– Vi ville ha med oss tre poäng hem, men i fotboll handlar det om att göra flest mål och det gjorde Ljungsbro den här gången, säger Erik Svensson.

Enligt RIF-tränaren ska tvåmålsskytten Arvid Borell lyftas fram lite grand. Annars kan alla bättre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om