De kom på prispallen i helgens rallytävling

De lokala förarna tog sex medaljer när rallysprinten Sviestadträffen kördes i Linköping.

Jonas Berneros, Silverdalens MSK, vann sin klass.

Rally2020-09-01 11:37

Nyligen vann Jonas Berneros från Silverdalens MSK en tävling i Falerum. I helgen slog han till igen. Han vann sin klass, C-förare Grupp E, i Sviestadträffen med cirka fem sekunders marginal. Tävlingen på Linköpings Motorstadion bestod av tre omgångar, där varje åk tog drygt tre minuter.

Utöver Berneros seger blev det två silver och tre brons för våra lokala förare. Anders Malm, Ydre MK, kom tvåa i Appendix K-klassen före Tomas Damm, MK Kinda. I den andra Appendix K-klassen, för bilar mellan 1976 och 1990, körde Morgan Olsson från Vimmerby MS i mål på en andraplats.

Ytterligare två Ydre MK-förare placerade sig högt. Vicktor Nordh och Frederik Svensson kom trea i respektive klass, Grupp E och Ungdomsrallyt.