Dubbla hemmasegrar i Vimmerbyklubbens tävling: "Bra folkfest"

Två hemmaförare fick till fullträffar när Vimmerby MS arrangerade Emiltrofén i rally i lördags. Både Victor Karlsson och Oskar Andersson tog hem sina klasser. "Det var såklart en speciell känsla att få vinna på hemmaplan med många vänner i skogen", sa Andersson.

Viktor Karlsson Vimmerby MS 1a i klassen o 2a totalt. Bilden är från SS 3 och på den sträckan var Viktor totalsnabbast

Viktor Karlsson Vimmerby MS 1a i klassen o 2a totalt. Bilden är från SS 3 och på den sträckan var Viktor totalsnabbast

Foto: Andreas Johansson

Rally2024-09-02 08:00

Victor Karlsson är den mer rutinerade av de framgångsrika VMS-förarna. Han har inte mindre än tre titlar i Emiltrofén totalt sedan tidigare, men var lite revanschsugen i årets upplaga efter att "bara" ha blivit tvåa ifjol.

– Ja, det var skönt att jag fick till det nu. Inte bara för att det är kul att vinna på hemmaplan. Det har varit mycket strul med bilen tidigare på säsongen så det var skönt att få känna att allt stämde nu.

Var det någon dramatik under vägen?

– Nej, egentligen inte. Jag började bra och hade tiotalet sekunder att gå på efter tre sträckor. Sedan kunde jag köra ganska kontrollerat och vinna med drygt fem sekunder till slut, sa Karlsson som uppskattade arrangemanget.

– Ja, det var verkligen fina vägar att köra på och lite av en folkfest ute i skogen och med publik som hejade på under vägen. Det är alltid roligt.

I klassen för tvåhjulsdrivna bilar för A-förare som Viktor vann noterade MK Kindas Alexander Andersson en tredjeplats. Noterbart är även att Karlssons resultat räckte till en andraplats i tävlingen totalt över alla klasser. Endast David Nattisson från Falköping var snabbare med elva sekunders marginal.

undefined
Oskar Andersson Vimmerby MS vann sin klass.

VMS-kollegan Oskar Andersson fick också njuta av segerns sötma. I klassen för B-förare med tvåhjulsdrivna bilar var han hela 12 sekunder före tvåan.

– Jag hade en ganska betryggande ledning på slutet. Det enda orosmomentet kom på den första sträckan där jag körde sönder avgassystemet och tappade lite effekt i bilen. Det kunde teamet lösa på servicen och sedan gick bilen kanon.

Som rallyförare är han van vid att resa långt för att tävla så att få köra på hemmaplan uppskattade Oskar mycket.

– Ja, särskilt nu när vi utgick från Hultsfred så hade jag bara två kilometer att åka hemifrån och fick lite extra sovmorgon, säger han med ett skratt och fortsätter:

– Sedan är det alltid kul att få visa upp sig inför många vänner i publiken.

Segern gör att han går in med en god känsla till sista deltävlingen i JSM.

– Det var en bra uppladdning.

undefined
David Nattsson Falköpings MK totalsegrade
undefined
Arne Nörager Norrköpngs MK i en ovanlig bil Mercedes Bentz 180.
undefined
Alexander Andersson MK Kinda

Erik Braf från Silverdalen noterade en femteplats i samma klass. I den historiska klassen gick det även väldigt bra för Vimmerbys Morgan Olsson som kom tvåa. Däremot tvingades klubbkamraten Kjell Fransson att bryta tidigt. Hans barnbarn Ludig Fransson knep i alla fall en fjärdeplats i ungdomsrallyt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!