Trea på SM efter rafflande sekundstrid: "Bittert"

1,4 sekunder. Så långt ifrån var VMS-föraren Victor Karlsson att vinna sin klass i Rally-SM. Nu blev det brons istället. "Det känns bittert när det var så nära", säger han.

Victor Karlsson och kartläsaren Jonas Magnér t.v, efter tredjeplatsen i SM.

Victor Karlsson och kartläsaren Jonas Magnér t.v, efter tredjeplatsen i SM.

Foto: Privat

Rally2021-09-28 15:00

Tre förare gjorde om upp och segern inför den avslutande deltävlingen i Skillingaryd i helgen. 

– Vi började lite trögt på fredagens fyra sträckor som kördes i mörker och tappade tio sekunder på täten där. Det blev kostsamt med facit i hand, säger Victor Karlsson som med kartläsaren Victor Magnér körde ikapp på lördagens sträckor.

– Vi vann flera etapper och plockade sekunder på konkurrenterna hela tiden och lyckades hålla kampen om guldet levande in i det längsta.

Inför den sista avgörande powerstagen visade det sig att tre förare låg på exakt samma poäng så bonuspoängen på sista sträckan skulle avgöra.

– Det var en ganska kort sträcka på bara 4,2 kilometer och vi visste att minsta misstag skulle bli avgörande. Jag tycker att vi fick till en bra sträcka, men i mål visade sig att marginalerna inte var med oss.

Karlssons tid var 1,4 sekunder sämre än vinnande Hampus Jakobsson och en sekund efter tvåan Emil Karlsson,

– Visst känns det bittert när vi är så nära att vinna, men när man summerar säsongen måste jag ändå vara nöjd. En tredjeplats i SM är mitt bästa resultat någonsin. Man ska även ha i åtanke att årets säsong blev intensiv med fyra tävlingar på sju veckor. Det var tufft.

Hur tänker du inför nästa säsong?

– Jag får suga lite på den karamellen. Det är mycket som krävs för att genomföra en SM-säsong och nästa år lär det blir en full säsong med fler tävlingar också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!