Hon ska lyfta fram kvinnorna

Årets Midnatssolsrally drog i gång under gårdagen och bland alla förare som är med finns det en som sticker ut lite extra. Det är Annie Seel, som lyfter en internationell tjejsatsning i årets Midnattssolsrally.

Annie Seel och Chloe Jones är med i årets midnatssolsrally.

Annie Seel och Chloe Jones är med i årets midnatssolsrally.

Foto: Privat

Rally2018-06-28 09:08

Annie Seel har tävlat i Dakarrallyt och är känd som "The Rally Princess". Nu är hon i Vimmerby i hopp om att få in fler kvinnor i motorsporten och är just nu med och arbetar för det internationella förbundets satsning Women in Motorsport. Hon har även fått rollen som ambassadör för världens enda rallytävling enbart för kvinnor, Rallye Aicha des Gazelles.

– Jag har tävlat i 30 år och brinner fortfarande för min sport. Och jag brinner lite extra för att nya tjejer ska börja. Att kunna dela min kunskap till en ny generation känns extra roligt, säger Annie Seel i ett pressmeddelande.

Seel kommer till start i Midnattssolsrallyt i Vimmerby och till det kommer hon ha med sig den engelska tjejen Chloe Jones som kartläsare. Jones är 19 år och ser fram emot sin Sverigedebut, men hon har större drömmar än så.

– Midnattssolsrallyt är en folkfest och jag ska försöka sladda lite extra för publiken. Målet är att tävla internationellt och ha ett eget team. Den stora drömmen är Dakarrallyt, säger Chloe Jones i pressmeddelandet.

Teamet Seel och Jones har startnummer 34 i Midnattssolsrallyt och kör en Toyota Starlet från 1979 i klassen för 1,3 liters motorer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om