Många åskådare på plats för att följa rallyt

Rally på hemmaplan. Självklart var biltokiga familjen Kurti på plats i skogarna runt Storebro när Emiltrofén körs. "Barnen älskar att se när de kör", säger Hanna Kurti.

Familejn Kurti och Lindvall var såklart och tittade på Emiltrofén.

Familejn Kurti och Lindvall var såklart och tittade på Emiltrofén.

Foto: Torbjörn Allvin

Rally2023-09-02 12:35

Perfekt, soligt väder. Arrangörerna av rallytävlingen Emiltrofén kunde inte önskat sig bättre förutsättningar. Förare och publik likaså. När Sporten var på plats i skogarna runt Storebro lördag förmiddag flockades åskådare kring banan för att se bilarna komma susande i hög fart på första sträckan. 

En bit in i skogen träffade vi familjen Kurti (Hanna, Kastriot och barnen Benjamin och Valentina) och Per-Arne Lindvall. De gillade vad de fick se. 

– Det är jättekul att vara här och när vi dessutom bor i Storebro så är vi såklart på plats för att titta, säger Hanna Kurti.

undefined
Årets Emiltrofé har lockat många förare.

Vad är det bästa med rally?

– Vi har ett väldigt stort intresse för bilar. Vi brukar åka på bilträffar lite överallt och här tycker barnen det är roligt när de sladdar, säger Kastriot och skrattar. Han säger samtidigt att sonen Benjamin, fem år, redan kör en fyrhjuling, en 70-kubikare.

– Det är häftigt och det går så fort, flikar Per-Arne Lindvall in när bil efter bil passerar förbi dem på raksträckan upp mot den första svåra kurvan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!