KLART: SM i rally kommer till Vimmerby: "Jättestort"

Vimmerby och Vimmerby Motorsällskap kommer att stå som värd för en deltävling i Rally–SM, det bekräftar föreningens ordförande Thorbjörn Johansson för Vimmerby Tidning på tisdagen.

Thorbjörn Johansson, som valdes till ny ordförande i Vimmerby motorsällskap i början av året, har en gedigen bakgrund inom motorsporten och körde själv rally i omkring 15 år på 1980- och 90-talet.

Thorbjörn Johansson, som valdes till ny ordförande i Vimmerby motorsällskap i början av året, har en gedigen bakgrund inom motorsporten och körde själv rally i omkring 15 år på 1980- och 90-talet.

Foto: Michael Nordin

Rally2024-09-17 10:09

Alla rallyfans i Vimmerby, och hela landet, kan ringa in den 8 augusti 2026 i sina kalendrar, för då kommer en av deltävlingarna i Svensk Bilsports Rally-SM till orten. Vimmerby Motorsällskap har sedan tidigare visat intresse för att arrangera tävlingen och på tisdagen berättar ordföranden Thorbjörn Johansson att det nu är klart att det blir så.

– Det är så att Vimmerby motorsällskap fyller 100 år 2026, och då är det meningen att vi ska åka en SM-deltävling i rally här. Sen ska vi försöka få till en SM-deltävling i motocross också, USM, JSM eller stora SM. Det är under planering men rally-SM är spikat, säger Thorbjörn Johansson till Vimmerby Tidning. 

Senast en SM-deltävling i rally avgjordes i Vimmerby var i början av 1980-talet, innan Thorbjörn Johanssons tid som ordförande.

– Det är jättestort! Vi kommer väl kanske inte upp till samma nivå som Semesterracet eftersom de håller på en hel vecka, men det är inte långt borta. Det är mycket runtomkring och mycket som ska klaffa, säger han.

Är planeringen i full gång redan?

– Vi hade ett styrelsemöte igår där vi sa att vi ska dra igång en organisation som är färdig till årsskiftet, sen börjar vi arbeta ordentligt. Vi planerar inte att köra någon egen tävling inom rallysektionen nästa år, förutom sprintcupen i april. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!