Mardröm för Kjell i rallyt: "Det var pinsamt"

Nja, inget vidare race av Hultsfredsbon Kjell Fransson. Han kunde inte avsluta midnattssolsrallyt då en för brant kurva satte stopp för hans Renault Alpine 310. Trots det så lät han väldigt entusiastisk över upplevelsen och det som skall komma. "Vi har andra tävlingar att se fram emot", säger han.

Kjell Fransson, Vimmerby MS, fick ett aprubt slut på Midnattssolsrally.

Kjell Fransson, Vimmerby MS, fick ett aprubt slut på Midnattssolsrally.

Foto: Andreas Johansson

Rally2023-07-04 18:00

Midnattssolsrallyt var en av höjdpunkterna för Vimmerby MS:s Kjell Fransson. Han tävlade i klass 12, där de snabbaste och starkaste bilarna gör upp om medaljerna. Kjell hade, tillsammans med kartläsaren Peter Fransson, höga förväntningar och hoppades klippa en medalj med sin Renault Alpine 310.

Så blev det inte. Efter tredje sträckan så var han tvungen att avbryta. Bilen hamnade på sidan i ett dike efter alldeles för hög fart i en av kurvorna i Finspång.

– Jag hann inte köra mycket alls innan jag var tvungen att lägga mig. Det var lite pinsamt. Det känns lite extra surt att behöva avbryta en tävling som ligger så nära hemtrakterna, säger Kjell Fransson.

På lördagen när tävlingen var slut så deltog han i firandet på Linköpings flygvapenmuseum.

– Det blev en väldigt fin prisutdelning med en massa god mat och härlig musik från pianisten Roberts Wells.

Inget medaljfirande blev det, men Kjell var ändå väldigt optimistisk över tillställningen.

– Det finns fortfarande positiva saker med tävlingen. Många fina människor som är med och lägger ner oerhört mycket tid. Det är något man älskar att se.

Kjell må ha bommat den här gången men det finns mycket mer att se fram emot. Svenska Rallycupen är fortfarande väldigt aktuell.

Morgan Olsson, Vimmerby MS.
Morgan Olsson, Vimmerby MS.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!