Nordh tagen efter tragiska dödsfallet

Östgötske rallytalangen Albin Nordh vann i helgen sin klass i grus-SM. Men det mesta under tävlingen kom i skuggan av den tragiska olyckan som skedde förra helgen.

Albin Nordh vann i helgen sin klass i grus-SM. Segern tillägnades Christoffer "Kicken" Jacobsson som förra helgen omkom i en rallykrasch i Hässleholm.

Albin Nordh vann i helgen sin klass i grus-SM. Segern tillägnades Christoffer "Kicken" Jacobsson som förra helgen omkom i en rallykrasch i Hässleholm.

Foto: Urban Andersson

Rally2023-08-28 12:14

Då kraschade nämligen Nordhs rallykollega, 35-årige Christoffer "Kicken" Jacobsson, så pass illa att han omkom. Jacobssons kartläsare Tobias Steen skadades också svårt.

– Det har varit väldigt känslosamt. Extra mycket för min kartläsare (Christoffer Bäck) som körde med "Kicken" i samma team för x antal år sedan. De var bra vänner, säger Albin Nordh som kör för Ydre MK.

undefined
Albin Nordh. Arkivfoto.

Helgens deltävling i grus-SM, som arrangerades av Vara MK, var förstås en speciell tävling att köra med tanke på den allvarliga olyckan.

– Vi bestämde oss så sent som på själva lördagen att vi skulle köra. Det var efter att vi hade varit nere på platsen där "Kicken" omkom och fått landa lite i det som har hänt, säger Nordh.

Hur tog ni beslutet?

– Jag och min kartläsare pratade ihop oss och bestämde oss att nu gör vi det här för "Kicken" och har fullt fokus på rallyt, för honom.

I depån var stämningen speciell under helgen.

– Det var nog ingen riktigt som pratade om det utan det var mer underförstått kring det som hade hänt. Innan hade vi en tyst minut, säger Nordh.

För Ydre MK-föraren går rallyhösten nu vidare.

– Det är otroligt jämnt i toppen av rally-SM. Vi är nog tre bilar på en delad andraplats så planen är att fortsätta jaga pallplatserna, avslutar Nordh.

Noterbart i övrigt: Albins sambo och flickvän Maja Bengtsson blev tvåa i helgens grus-SM. Två sekunder bakom Nordh. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om