Så gick det för Nordh och Karlsson i SM-rallyt

Favoriten PG Andersson höll för trycket och vann SM-rallyt i Linköping. För de lokala förarna blev det blandad kompott. Albin Nordh, Ydre MK, tvingades bryta ett hemmarally - igen, medan Vimmerbys Victor Karlsson slutade fyra i sin klass.

Daniel Andersson och kartläsaren Lisa Jonasson fick en vådlig luftfärd när de åkte av på specialsträcka 2.

Daniel Andersson och kartläsaren Lisa Jonasson fick en vådlig luftfärd när de åkte av på specialsträcka 2.

Foto: Peter Calén

Rally2020-09-06 13:01

Årets upplaga av East Sweden rally, med start och mål vid Saab Arena i Linköping, bjöd som vanligt på mycket dramatik. 

Om vi tar segraren PG Andersson först så var han i en klass för sig hela dagen. Men det höll ändå på att sluta på ett sätt han inte riktigt hade räknat med.

– Servostyrningen fastnade och vi körde av i innern på en sväng på sista sträckan. Förutom det har att gått fantastiskt bra hela dagen. Men det är typiskt att man alltid ska hitta på något, sa han och log.

Albin Nordh, Ydre MK, var en av favoriterna i den otrimmade tvåhjulsdrivna klassen. Men hans tävling tog slut efter SS 3 och oturen på hemmaplan fortsätter.

– Det kändes bra tills vi åkte av lite på tvåan och la oss på sidan, ett misstag från min sida som jag är besviken på. Vi fick hjälp av några att ta oss upp, men efter målet på tredje sträckan så gick en drivaxel sönder. Då var det bara att parkera.

Vad som händer nu vet han inte.

– Vi ska titta över bilen i veckan och se hur mycket det är att göra. Efter det tar vi ett beslut om framtiden. SM är ju kört nu i alla fall.

För Victor Karlsson, Vimmerby MS, gick det bättre. Målet var pallen i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen, men det blev en placering precis utanför. Karlsson och kartläsaren Jonas Magnér slutade på en fin fjärdeplats. Nu laddar de för finalen i Sandviken om ett par veckor. 

Bilen blev skrot men Daniel Andersson och kartläsaren Lisa Jonasson klarade sig oskadda från händelsen.
Bilen blev skrot men Daniel Andersson och kartläsaren Lisa Jonasson klarade sig oskadda från händelsen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!