Seger och formbesked: "Gick fort där borta"

Med en snitthastighet på uppemot 115 km/h vann VMS-föraren Victor Karlsson sin klass när Autoglymralli avgjordes utanför Tammerfors i lördags. "Så bra trodde jag inte att det skulle gå", sa en nöjd Victor Karlsson.

Victor Karlsson och Jonas Magnér tog hem segern i ett rally i Finland i helgen.

Victor Karlsson och Jonas Magnér tog hem segern i ett rally i Finland i helgen.

Foto: Magnus Strömsten

Rally2021-07-04 16:00

Rally är lite av en nationalsport i Finland som fått fram många förare i världseliten genom åren. VMS-föraren Victor Karlsson från Järnforsen skrämdes inte av konkurrensen när han anmälde sig till Autoglymralli utanför Tammerfors i sin säsongsdebut.

Han och kartläsaren Jonas Magnér visade heller inga direkta tecken på ringrost under tävlingen.

– Det var ändå åtta månader sedan vi körde senast så lite orolig var man ändå på förhand. Efter att ha kört den första sträckan kom man in i det igen och det kändes bra, sa Victor som tidigt kopplade grepp om ledningen i sin klass tvåhjulsdrivet med trimmade bilar.

Totalt skulle sex specialsträckor avverkas, men den femte fick strykas på grund av en olycka. När tävlingen summerades hade Victor vunnit sin klass med god marginal och dessutom kom han fyra totalt.

– Vi var bara en halv minut efter Lauri Jona som leder det finska mästerskapet för stunden och kör junior-VM-serien. Det känns som en bra värdemätare på vår prestation som jag ser som min bästa utomlands så här långt.

Vad var den stora skillnaden att tävla i Finland?

– Det gick verkligen fort där borta. På svenska tävlingar ligger man i regel mest på tvåan och treans växel och kör. I helgen var det fyran och femman mest och snitthastigheter på 115 km/h, säger Karlsson som ska köra i Nässjö nästa helg och har SM-deltävlingen i Kil den 14:e augusti som mål på sikt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!