Plats 4: Vimmerby

Kommentar: Vann grundserien förra säsongen. Får svårt att upprepa bravaden. Varför? 1) Tappen av duktiga spelare som bland andra Måns Carlsson, Pontus Näsén, Hampus Harlestam, Pontus Johansson och Sebastian Kauppila. 2) Vem kliver fram som den store målskytten? 3) Finns en brist på kontinuitet på tränarsidan. Nordström är den femte tränaren på relativt kort tid. Så finns självklart många uppsidor också. Inte minst på målvaktssidan. Rutinen med kulturbärarna Karlsson, Carlsson, Carlsson, Ström och Wigley är också ett stort plus, samt centersidan. Mycket tyder på att det blir Allettan igen. 

Plats 5: Kalmar

Artikelbild

| Kallinge får tipset som sexa i grundserien.

Kommentar: Möjligtvis att Kalmar borde rankas högre. Potentialen finns. Titta bara på en sån spelare som Jarkko Oikarinen. Lägg till att truppen känns både bredare och spetsigare och VH-bekantingen Victor Crus Rydberg har tydligen tränat stenhårt. Men har Kalmar tyngden som behövs och håller de talangfulla, men något orutinerade målvakterna för att blanda sig i topp tre-striden? Ett plus är att rutinerade tränaren Lenny Eriksson är kvar. 

Plats 6: Kallinge

Kommentar: Va? Allettan-vinnaren KRIF först på plats sex. Är det möjligt? Ett vågat tips måhända, men jag grundar mina tankar på att laget har tappat tongivande spelare som bjässen Daniel Andersson, Stefan Söder, Erik Backman och Niclas Lehmann, bland annat. Kallinge har också en orutinerad coach i Emil Ivansson. KRIF har visserligen starka kort kvar och har varit bra på försäsongen. Sexa är budet.