Westerback inför VM: "Perfekt förberedd"

På lördag går en dröm i uppfyllelse för Kjell Westerback från Djursdala då han och Hadari är ett av 81 ekipage till start i VM i distansritt som avgörs utanför Pisa i Italien. "Resan och alla förberedelser har funkat perfekt", säger han.

Kjell Westerback och Hadari är på plats på tävlingsområdet i Pisa där VM i distansritt avgörs på lördag.

Kjell Westerback och Hadari är på plats på tävlingsområdet i Pisa där VM i distansritt avgörs på lördag.

Foto: Privat

Ridsport2021-05-19 09:00

I lördags gav sig Kjell och två av fyra medlemmar i teamet kring hästen Hadari iväg med hästtransporten från gården Ungsbo utanför Vimmerby. De 200 milen till Pisa i Italien avverkades på tre dagar. Första övernattningen skedde på båten från Trelleborg till Tyskland och den andra genomfördes på travbanan i München i södra Tyskland. I månsdags korsade man alperna och anlände till Pisa där tävlingscentret är beläget på stadens galoppbana.

– Resan flöt på väldigt bra och hästen har tagit den väl. Vi tog många pauser på vägen och det underlättar, säger Kjell Westerback när vi når honom på tävlingsplatsen dagen efter ankomsten.

Hur ser planen för de kommande dagarna ut?

– Hadari har fått elektrolyter för att ta åt sig vätska bättre. Jag har promenerat mycket med honom och kommer också ta några lätta skritturer i veckan så han får röra på sig och vara ute och vänja sig vid klimatet. Hästen känns perfekt förberedd så här långt, säger Kjell som är lättad över att det inte ser ut att bli så varmt som han befarat på tävlingsdagen.

– Det ser ut att bli runt 20 grader med vind och lite regnskurar. Det är perfekta förutsättningar för en ritt på 16 mil. 

Totalt kommer 81 ekipage från 32 länder till start på lördag.

– Målet är fortfarande att ta oss runt godkända. Sedan får vi se hur långt det räcker.

Kjell Westerback och Hadari har tränat hela vintern med sikte på VM.
Kjell Westerback och Hadari har tränat hela vintern med sikte på VM.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!