Vi möter henne på platsen där hon tillbringat massor av tid i sitt liv: Borgs Ridcenter. Det är här som hon tagit stora steg för att bli den skickliga ryttare som hon är idag.
Efter att ha tillbringat flera veckor i Spanien var tanken att Sandra skulle ha tävlat i Frankrike, men så blev det inte.
– På grund av coronan åkte jag till Belgien (där hon har sin bas) istället. Och nu är jag i Sverige igen. Det är nog snart ett och ett halvt år sedan jag var hemma senast.
Någon längre tid i hemstaden blir det inte...
– Nä, jag åker tillbaka till Belgien under fredagen.
Där väntar snart en tvåstjärnig internationell tävling i Opglabbeek.
– Jag har inte tävlat på ett tag, så det ska bli roligt. Och helgen efter väntar en trestjärnig tävling, säger Sandra Fransson.
Hennes internationella satsning fortsätter därmed.
Känner du att du har utvecklats som ryttare under tiden utomlands?
– Definitivt. Jag tror en del i det beror på att jag har tagit det för seriöst tidigare. Nu försöker jag istället att njuta mer när jag tävlar och det har också lett till mer framgång.
Har du några specifika mål med din satsning?
– Ett extremt högt mål är att någon gång få rida ett stort mästerskap. Ett EM vore häftigt.
Hur ska du försöka nå dit?
– Genom att fortsätta tävla på de internationella tävlingarna. Blir mina prestationer tillräckligt bra så får jag många poäng och höjer rankingen.
Sandra möter redan idag flera av "storfräsarna" på tävlingarna. Och har också träffat storstjärnan och flerfaldige OS-guldmedaljören Ludger Beerbaum från Tyskland.
Är det någon av stjärnryttarna du tycker är särskilt bra?
– Peder Fredricson är väldigt duktig. Han rider mjukt och har en modern stil. Sen finns det självklart många andra bra ryttare och det finns många olika tekniker att använda.
På senare tid har flera ryttare tävlat med oskodda hästar, däribland Peder Fredricson. Detta är inte så vanligt inom hoppeliten, men det är något som verkar bli alltmer populärt och en del tyder på att prestationerna förbättras.
Så här säger Sandra Fransson om det:
– Jag har många vänner i Spanien som tävlar med hästarna barfota. Jag har själv inte testat på det, men jag kommer i alla fall att plocka bort bakskorna. Jag får ta det steg för steg.
Precis som med karriären i övrigt.