Het All In tänkte backa in till besiktningen

Ett gott tecken inför medaljjakten nästa vecka: All In är full av energi. Peder Fredricsons OS-silverhäst från Rio de Janeiro var riktigt busig när han skulle visa upp sig för veterinärerna.

Peder Fredricson med sin häst All In under besiktningen inför hästhoppningen.

Peder Fredricson med sin häst All In under besiktningen inför hästhoppningen.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Ridsport2021-07-31 12:21

Fredricson fick kämpa ordentligt för att lugna ned valacken inför besiktningen. Först tänkte "Allan" backa in och det får man förstås inte göra. Nästa försök gick inte mycket bättre, men till slut godtog stjärnhästen den korta löpturen med sin ryttare vid sidan.

– Accepted, sade speakern.

Samma positiva besked fick övriga svenska ekipage: Malin Baryard Johnsson/Indiana, Henrik von Eckermann/King Edward och reserven Rolf-Göran Bengtsson/Ermindo.

Det första hindret, som hästarna behövde passera, snarare än hoppa över, klarades utan anmärkningar.

– Det är alltid skönt, men jag var aldrig orolig. Det har inte ens slagit mig att det skulle vara ett problem, säger hopplandslagets förbundskapten Henrik Ankarcrona efter besiktningen.

All Ins pigga humör ger en vink om att Fredricson fått hästen i bästa fysiska skick lagom till OS.

– Det är en väldigt känslig häst och det är egentligen första gången hästarna kommer in där det är lite runt omkring och högtalare. Det är tävlingshästar och det väcker något till liv i dem, så det är en naturlig reaktion, säger Ankarcrona.

– Det är hög tid att komma igång. Det var en lång resa och det är alltid en balansgång hur mycket man ska göra för att ha hästarna pigga tills det börjar. Det är en lång vecka och förhoppningsvis ska vi göra många rundor. De ska vara pigga från början för att hålla ut. Det är bara att hoppas att vi har hittat balansen, men det vet vi om en vecka.

OS-hoppningarna i Baji Koen-parken börjar med det individuella kvalet på tisdag. Finalen är redan dagen därpå.

Fredag och lördag avgörs lagtävlingen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!