Guld och silver till Tjust Distansklubb

Annina Riikonen och Frida Ekström gjorde riktigt bra ifrån sig när Billingeritten och Smålands-DM samlade 62 starter i tre olika klasser i helgen.

Tjustekipaget Annina Riikonen och Amiranda kom tvåa på Billingeritten och vann därmed DM i Småland.

Tjustekipaget Annina Riikonen och Amiranda kom tvåa på Billingeritten och vann därmed DM i Småland.

Foto: Privat

Ridsport2022-08-22 15:33

Båda Tjust Distansklubbs ekipage ställde upp i distansen över åtta mil. Det var första gången Annina tävlade i den klassen med sin häst Amiranda.

Morgonens första slinga på 32 kilometer var regnig men började bra för Annina och Amiranda som tog täten tillsammans med tre andra ekipage.

undefined
Annina Riikonen och Amiranda.

På den andra 30-kilometersslingan hade Annina sällskap av hemmaekipaget Cecilia Winkler och hästen Prizetta från Billingens Distansrittklubb i ungefär halva distansen.

– Sen valde vi att låta henne rida på framåt i sitt högre tempo då min häst aldrig tävlat så långt tidigare, berättar Annina.

På den tredje och sista slingan över 18 kilometer red Annina och Amiranda ensamma hela tiden, vilket resulterade i en andraplats, 30 minuter bakom Cecilia Winkler, med tiden 5,54,51. Det innebar också en förstaplats på DM i Småland för Tjustekipaget.

Hästen Amiranda fick även utmärkelsen "Best condition" av veterinärerna.

undefined
Tjust Distansklubbs Frida Ekström med hästen Bruno kom tvåa på DM och nia i tävlingen Billingeritten.

För klubbkamraten Frida Ekström och hennes egenuppfödda häst Not so Bright (kallas Bruno) var det första tävlingen efter ett års uppehåll. Det slutade med en niondeplacering i tävlingen med tiden 6,11,58 och en fin andraplats på DM. Dessutom kvalade ekipaget in till lag-SM.

– Om Bruno återhämtar sig bra efter den här prestationen blir det lag-SM som avslutning på säsongen, säger Frida.

Lag-SM på distansen åtta mil går på hemmaplan för Tjust i år när Sveriges bästa ekipage samlas på Rökullaritten för att avgöra vilket lag som är bäst den 10 september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!