Karlfeldt tog båda hästarna till final i junior-SM

Frödingetjejen Elin Karlfeldt kom till start med två hästar när junior-SM avgjordes i helgen. Väl där lyckades hon med bedriften att kvala in till final med båda hästarna.

Elin Karlfeldt och Alexander The Mauler kom elva i junior-SM.

Elin Karlfeldt och Alexander The Mauler kom elva i junior-SM.

Foto: Rikard Nilsson

Ridsport2022-11-14 19:00

Efter flera fina insatser under sommaren och hösten hade Västerviksortens Ryttarförenings Elin Karlfeldt, från Frödinge, kvalat in till junior-SM inomhus i Trollhättan med Alexander The Mauler och Colt Heart.

I helgen var det dags – och kvalet blev väldigt lyckat. 17-åringen lyckades kvala till sig finalplatser med båda hästarna.

I första kvalrundan blev det seger med Alexander The Mauler efter en felfri runda, medan Colt Heart slutade 25:e med fyra fel. I andra kvalrundan var Alexander en av tio felfria hästar. Colt Heart kom då på elfte plats med ett tidsfel.

– Det var en bra start på helgen. Det var inte vad jag hade förväntat mig. Jag red på känsla och så gick det väldigt bra. Eftersom man bara får ha en häst i finalen så valde jag Alexander. Det innebar att Colt Heart fick rida B-finalen.

I finalerna slutade Colt Heart på tionde plats med fyra fel och det blev en elfte plats med tolv fel för Alexander. Elin Karlfeldt var trots det nöjd.

– Det var ingen dålig runda av Alexander, utan det var orken som tog slut. Han är ganska ny på den här höjden. Han gjorde sitt bästa, men det räckte inte hela vägen.

Hur känns det efter att ha kvalat in båda dina hästar till final?

– Bra, särskilt eftersom ingen kvalade in till finalen i somras. Jag är väldigt nöjd och framförallt imponerad av Alexander som visade vad han kan. Nu blickar vi framåt till Friends om två veckor.

Nästa helg ska Elin Karlfeldt tävla i Arena Youth Tour, som avgörs på Friends Arena.
Nästa helg ska Elin Karlfeldt tävla i Arena Youth Tour, som avgörs på Friends Arena.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!