Populära tävlingen i Vimmerby ställs in

Här kommer ett tråkigt besked för ridsporten i trakten: den populära hopptävlingen Lilla Gubben Cup ställs in. "Vi siktar på att arrangera tävlingen nästa år", säger Ann Karlsson, som är med i tävlingskomittén.

Det blir inget med Lilla Gubben Cup det här året.

Det blir inget med Lilla Gubben Cup det här året.

Foto: Magnus Strömsten

Ridsport2020-04-09 16:00

Vimmerbyortens Ryttarförening har beslutat att ställa in den populära tävlingen Lilla Gubben Cup, som skulle ha arrangerats i september vid Ryttagården i Vimmerby. 

Ann Karlsson, som är med i tävlingskomittén, berättar om beslutet:
– Man kan egentligen hänga upp det på coronapandemin men även lite på brist på engagemang. Vi kände inte riktigt att vi kunde planera för någon vi kanske ändå inte får ha om inte det här lägger sig, förklarar Karlsson.

Tävlingen brukar locka många ryttare som vill ta chansen att tävla med sina ponnys. Förra året lockades upp emot 200 deltagare till Ryttargården. Men det här året blir det alltså ingen tävling.
– Vi siktar på att arrangera den nästa år givetvis, säger Ann Karlsson.
– Det var svårt att hitta ett annat datum eftersom någon annan klubb hade tagit våra datum. Det var även svårt att få ihop möten inför.

Att Lilla Gubben Cup inte blir av betyder också ett ekonomiskt tapp för Vimmerbyortens Ryttarförening.
– Det är ju massor, så visst är det ett tapp. Vi får försöka anordna andra former av tävlingar, så som en "Pay and Ride" (dressyr) och "Pay and Jump" (hoppning) som en klubb kan arrangera i egen regi. Där behöver man ingen licens för att vara med, säger Karlsson och fortsätter:
– Ifall allt det här med corona lossnar så handlar det om att göra mer lokalt och försöka få ihop det med andra tävlingar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!