Rivstart för världsettan - seger direkt

King Edward vilade inför helgens stora uppgifter i Global Champions Tour på Stockholms stadion. Men Henrik von Eckermann har det gott ställt i stallet. Han värmde upp med att vinna kvällens 1,45-hoppning på Dzara Dorchival. –Det är alltid skönt med en bra start. Hon var kanon i dag, säger världsettan.

Henrik von Eckermann vann kvällens 1,45-hoppning på Stockholms stadion på Dzara Dorchival. Arkivbild.

Henrik von Eckermann vann kvällens 1,45-hoppning på Stockholms stadion på Dzara Dorchival. Arkivbild.

Foto: Christine Olsson/TT

Ridsport2023-06-16 22:12

Siktet är inställt på att vinna söndagens Grand prix och lägga beslag på de stora pengarna och de viktiga poängen i touren.

Därför fick King Edward ta det lugnt.

Men von Eckermann tvekade ett tag på att låta Dzara Dorchival göra ett besök på arenan.

– Jag var osäker på om jag skulle starta henne eller inte. Jag ville inte gå in och jaga runt henne med tanke på att hon ska hoppa en större klass i morgon. Men det blev en perfekt runda där jag kunde kapa svängarna och hålla ett jämnt flyt. När jag gick in så visste jag att jag kunde slå dem som ridit före mig.

– Hon har verkligen mognat och gör det väldigt enkelt. Planen har varit att låta henne gå lite lägre klasser. Hon var fyra i världscupen i London, men då fick hon ta i. Så jag har velat göra det enkelt för henne efter det. Hon är bara tio år, så det är ingen brådska.

Stoet går första rundan i lagklassen på lördagseftermiddagen och sedan rider von Eckermann King Edward i andra rundan som även är kval till söndagens Grand prix.

I dagens inledande klass, även den över 1,45-hinder kom Linda Heed på tredje plats på Decurio.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!